View Single Post
Vechi 22.01.2010, 12:08:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Am citit de curiozitate si apoi mi'a placut.
Totusi, e ceva simplu, insa mintal, izvorat din minte. Nu pare sa aiba caldura cu care sunt obisnuit.
Insa il recomand celor care au citit deja multa teologie sau scrieri de'ale noastre.
Pana la urma este si chestiune de gust personal...
Depinde si ce carti ai citit. Unele si mie mi se par un pic prea mintale. Eu prefer romanele lui, si semi-romanele, ca Scrisorile lui Screwtape si Marele Divort (dspre viata de apoi)

Citat:
Cat despre "gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obisnuiti" nu stiu ce sa zic... cam asta as spune eu multora despre cartile Sfantului Ioan Gura de Aur si ale altora ca el. Gasim in ele o credinta pe care spunem ca o avem, dar pe care nu o cunoastem.
Da, este adevarat.

Citat:
Sa nu mergem atat de departe. Si sa nu facem astfel de supozitii. Sunt multi sfinti si parinti fara greseala in textele scrise.
Iti dau un subiect de gandire: cartea Sfantului Siluan Athonitul. Cauta'i "hibele".
Textele cu hibe nu cred ca fac parte din acele comori general recunoscute si iubite.
Stai, ca nu am vrut sa zic ca trebuie acum sa cautam hibele cu lumanarea..
Vroiam numai sa spun ca intotdeauna trebuie sa citim si cu un mic grano salis.

Citat:
P.S. Cand mai multi iti spun acelasi lucru, pune'te pe gandit si cauta sa te intrebi despre ceea ce sustii.
Ma bucura ravna ta, insa fii cu grija, caci ravna poate fi intarita si de altcineva decat de Domnul.

Cu mult drag.
Multumesc de sfat.. Ai dreptate in sensul ca prea ma inversunez si eu.