RASPUNSUL CARE MI L-A DAT ACEA FATA LA TEOLOGIE:
Sufletul este viatza vesnica din fiecare om. Nu stim unde este el pozitionat, pentru ca in niciunul din simturi nu se poate identifica sufletul, intrucat si animalele, pasarile, estii au simturi asemanatoare omului, si de asemenea, organe: inima, ochi, gura. Deosebirea dintre viata si viata vesnica este ca viata biologica se termina, asa cum este si viata din trup, cum este si viata unui animal, unei plante sau a unei vietati. Ca urmare, nu stim unde se afla sufletul. Este ca atunci cand nu cunoastem pe cineva, ar ii trimitem jumatate din roadele recoltei noastre; iar spre sfarsit cand sa ne intalnim, imparte mult mai mult din acele roade cu noi, roade aduse cu dobanda.
Ati zis unii ca am pus aceasta intrebare, cu o oarecare mandrie, sa va fac test... cum sa-mi permit eu sa va fac voua teste... voi care stiti atatea si atatea, spre deosebire de unul ca mine. Pana acum, credeam ca sunt chiar cel mai slab dintre oameni, pentru ca ma cunosc personal; insa, cand vad imprejur, prind curaj... nu sunt chiar ultimul
Eram odata la niste protestanti acasa, si discutam probleme religioase. Si una dintre aceia, imi spune ca nu trebuie sa te inchini. Eu o intreb: "de ce nu trebuie?" Ca este pacat, zice ea. Si eu ii zic: de unde stii ca este pacat? Ca numai la Dumnezeu trebuie sa te inchini". Si eu ii aduc ei versetul din scriptura care zice despre inchinarea Elisabetei catre Maria. Si cand i-am zis ca inchinarea inseamna salut, a ramas uitandu-se... Am intrebat-o: de unde stiai tu ca este pacat sa te inchini? Si ea zice: "Asa ne-a invatat la noi la
biserica". E clar, ea stia pentru ca gandea altcineva pentru ea.
Dupa aceea imi zice ca nu trebuie sa stai in gennchi sau sa obosesti cand te rogi, sa faci metanii, etc, pentru ca trebuie sa te rogi in suflet... Si cand am intrebat-o ce e sufletul, unde este si cum il identifica ea, mi-a spus ca in inima, apoi ca in gand, apoi ca in gandire, ca in viatza. Si cand i-am spus exact in ce se roaga ea, si cum TREBUIE SA FACA TOTUL IN TRUP, nu in suflet, CA NU STII UNDE ESTE SUFLETUL. Deci, a inteles ea ca prin osteneala trupului se imbogateste sufletul, am vazut-o pe ascuns stant in genunchi si rugandu-se si facand inchinaciuni si plecand capul la pamant.
Asa este omul, crede ca face ceva, dar defapt nu face nimic

ci se departeaza de adevar, prin cat mai multa invatatura ia de la altii, si nu de la sfintii parinti, si mai ales daca nu tine traditia si predania, care cuprind totul. Cum de pilda ea imi zicea mie ca nu e buna Sfanta Traditie. Si eu o intreb: "si chiar iacov, fratele Domnului era fiul Mariei si al lui Iosif?" Si ea imi zice ca da, pentru ca dupa ce l-a nascut pe Iisus a mai avut copii. Si cand i-am pus in fatza viata Sfantului sa vada si sa priceapa ca era mai mare si ca Maica DOmnului de varsta, Apostolul Iacov, fiul lui Iosif din casatoria sa din tinerete, si ca Iisus era frate dupa infiere cu iacov si cu fratii lui, CARE LA FEL, CELE 2 FETE SI 2 BAIETI AI LUI IOSIF, ERAU MAI MARI DECAT MAICA DOMNULUI LA VARSTA. Deci, omul se bazeaza el pe ceea ce stie... Pe ce se bazeaza??? Eeeee.... nu mai conteaza, conteaza ca se bazeaza el

Asta este arma intai impotriva ereticilor care o batjocoresc pe Maica Domnului, denigreaza Sfanta Cruce si au lepadat osteneala inlocuind-o cu lenea, ca ei cica se roaga in suflet

Inseamna ca nu s-au rugat niciodata, de spun cca se roaga intr-un loc pe care nu-l cunosc si nu au de unde sa-l stie.