Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Dar eu as spune ca e mai mult e o strategie de intimidare/depersonalizare ...in sensul ca persoana nu vede neaparat defectul respectiv in persoana careia ii reproseaza acest lucru, dar incearca sa i-l induca mai mult si constant. E un soi de invidie ceva " De ce sa fie celalalt mai cu mot, ia sa-l desfiintez un pic...sa nu mai stie ce e cu el!!!!" daaaar in opinia mea acest lucru se poate intampla cred cu precadere in randul celor influentabili, pentru ca indiferent de ce iti spune cineva, poti si dinstinge intre intentie si realitate...zic si eu!
|
Ce sa zic, Andrusca, gandeste-te de ex., ca usurinta cu care vedem mandria la altii, reflecta propria noastra mandrie.
Nu inseamna ca-l desfiintezi pe altul.. ci proiectezi. Proiectam in permanenta asupra altora temerile sau dorintele noastre.
Si apropo de manipulare, daca descoperi ce-l "doare" pe altul, el devine vulnerabil.
De ex. de doua ori mi s-a oferit cate un job doar pentru ca am descoperit intamplator un punct sensibil.. intr-o ocazie am precizat ca ma pregatesc de un examen de engleza (si cel care imi lua interviul era bata la engleza, m-a sunat in aceeasi seara sa-mi dea jobul), alta data am precizat un curs pe care-l facusem (iar cel care ma intervieva dorea sa-l faca, i se parea important etc..)..
La fel, daca cineva mi-ar spune ca-i plac scrierile parintelui Seraphim Rose.. l-as considera o persoana deosebita din multe puncte de vedere.
Deci manipularea merge in ambele sensuri...