View Single Post
Vechi 22.01.2010, 18:35:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locaţie: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
S-a deviat cumva discutia de la tinuta femeii in biserica la tinuta femeii in societate?
Mie asa mi se pare.
Despre tinuta femeii in biserica lucrurile sunt clare( capul acoperit, fusta decenta, fara decolteuri, nefardata).
Despre tinuta femeii in societate: de asemena trebuie sa fie o tinuta decenta, dar trebuie sa se tina cont si de vremurile in care traim si de locul de munca. Nici eu nu sunt de acord cu fardatul ( pentru ca L-am jigni pe Creator) dar in nici un caz nu sustin ideea cu purtatul baticului( cine e mai in varsta si vrea sa poarte , nu are decat). Uitati-va la icoana cu sfanta Ecaterina. Nu a mai devenit sfanta pt. ca nu avea batic in cap. Uitati-va la tinuta sfintilor mucenici soldati romani. Vi se pare decenta ,,fustita aia mini´´? In contextul istoric era decenta pt. ca asa erau uniformele in acea perioada.
Trebuie sa avem discernamant si sa judecam lucrurile si dupa canoanele Sf. Parinti, dar si dupa contextul istoric. Extremele nu sunt bune.
Fustita mini, itari...e clar ca fusta pana in pamant sau basmaua nu au cum sa constituie tinuta standard crestina, sunt doar optiuni si atat!!!!
Reply With Quote