View Single Post
Vechi 23.01.2010, 14:27:44
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Golbi_ Vezi mesajul
Buna, tuturor. Mi-am facut cont pe acest forum nu pentru a fi impotriva unei religii sau a alteia ci pentru a schimba idei, pareri, pentru discutii, pentru raspunsuri si asa mai departe.

Eu sunt ortodox prin botez, am zis ca e bine sa mentionez asta, pentru inceput.

Acum, la subiect (numai unul, din multele care colcaie la mine-n minte). Incercand sa observ "de afara" marile religii ale lumii (in special crestinismul, iudaismul, islamismul), am observat ca fiecare e exclusivista, adica fiecare se considera adevarata cale spre mantuire, spre cer, spre Dumnezeu, cum vreti. Ceea ce ridica in mine o serie de intrebari. Sa ma limitez la una numai si mai incolo, poate voi mai deschide si alte thread-uri daca voi vedea ca am cu cine sa discut :)

Intrebare: In opinia voastra, un om bun, moral, care nu face rau (intentionat sau cu buna stiinta), dar care din diverse motive (nascut pe o insula izolata, sau intr-un trib de pigmei, sau in Arabia Saudita sau mai stiu eu unde) nu a avut acces sau cunostinta de crestinism, este sortit iadului?
A doua intrebare: o entitate superioara, cum este Dumnezeu, se raporteaza la religie atunci cand judeca oamenii? Perfectiunea reprezentata de Dumnezeu se reduce la apartenenta unei religii sau alteia? O entitate omniscienta nu poate recunoaste bunatatea, ca virtute (cu tot ce include ea), decat daca e in interiorul unei religii?

Later edit: scuze, am zis ca ma limitez la o intrebare numai, dar am facut ce-am facut si am ajuns la doua:P Asa sunt eu, plin de intrebari.
Bine ai venit.Si eu vad lucrurile ca tine.Dumnezeu este bun si va judeca oamenii cu bunatate, mila si dreptate.Extremismul religios nu e bun, sunt si in ortodoxie extrimisti, dar din punctul meu de vedere nu au dreptate.Dumnezeu este bun si nici un om bun nu va ajunge in Iad.Este adevarat ca BO este Biserica adevarata a lui Dumnezeu si Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata , insa nu inseamna ca altii nu pot beneficia de harul lui Dumnezeu, de mila si de bunatatea lui.In cele din urma Dumnezeu este Tatal nostru, al tuturor, care a facut intreaga omenire,pamantul si toate cele ce sunt pe el, si toti suntem fii ai lui Dumnezeu.Iar El, Dumnezeu doreste ca orice om sa se mantuiasca.Deci mai degraba decat sa-i caute de vina unuia care a fost bun, drept si iubitor si cu frica de Dumnezeu, va cauta sa-l dezvinovateasca, indiferent de circumstante.Asa cred eu.Calea stramta asta reprezinta, bunatatea, mila, iubirea, dreptatea si frica de Dumnezeu raportata asupra aproapelui.
Reply With Quote