View Single Post
Vechi 23.01.2010, 17:10:25
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Bun, sa ma informezi si pe mine de unde cumperi sapun neparfumat. Dar vezi ca nu ma intereseaza sapunul de la magazinele ritzy unde o fi neparfumat dar e 20 de euro bucata. .
Sapun cu glicerina.

Mai uitam peste link-ul pe care l-a dat cineva, indreptarul de la parohia macin, si uite ce am gasit:

Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu am stiut si nici nu stiu sa ma spovedesc cum trebuie. In loc sa fiu la obiect cu explicarea pacatului, fac multe introduceri, parafrazari si divagatii, si astfel il plictisesc pe duhovnic." .
In fata duhovnicului trebuie sa-ti incriminezi pacatul, nu sa incepi sa-i povestesti cate in luna si in stele: am furat, am mintit, am invidiat, am barfit, etc. Apoi el intreaba cand, cata vreme, etc., pentru a-si da seama daca e pacat sau patima.
Proasta intelegere a ceea ce trebuie spus duhovniciului ii face pe unii sa se jeneze si sa stea departe de spovedanie. De fapt este mult mai simplu decat ne imaginam noi. El cere o lista cu pacatele facute, nu indreptarul de spovedanie bifat; acesta este numai orientativ, ca sa ne dam seama cam ce pacate se pot face.
Si apoi nu ajunge sa ne spunem pacatele, mai trebuie sane si indepartam de ele.