Citat:
În prealabil postat de inorog
Nu cred ca justitia omeneasca repara ceva ucigand un criminal. Cred ca circumstanta speciala in care putem lua o viata este numai forta majora: daca un criminal ameninta o viata, nu e timp de discutii, daca nu se poate altfel, atunci sa moara el inainte sa ucida pe cineva. Orice altceva nu reprezinta apararea vietii. Iisus a oprit lapidarea desfranatei, dar putem intelege si: a oprit condamnarea la moarte. Ioan Gura de Aur spune "a ucide un eretic este un pacat de neiertat", el care cu atata acribie osandise ereziile. Daca de pe atunci era cu putinta sa gandim asa, acum avem mai multe motive, traind intr-o lume mai putin apasata de greutatile din acele vremuri.
|
Inorogule
daca-mi permiti o sa incerc sa-ti completez procesul de gindire inceput corect de tine si o fac in mod punctual
1. Vorbesti din perspectiva celui care nu a patit-o el( adica criminalul nu ti-a luat TIE personal pe nimeni de linga tine)
2. Pedeapsa administrata prin executie are valoare de 10% dpdv al razbunarii IMEDIATE omenesti pentru ce a facut insa are o valoare de 90%! ! ! pentru MESAJUL CARE SE TRIMITE IN COMUNITATE!, intelegi?