Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 25.01.2010, 01:08:04
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate/soro Orthodoxia acum sincer pe fratia reprezinti oficial pozitia vreunei Biserici Ortodoxe pe stil vechi ?
Eu nu cred.
Ce zici aci este parerea fratiei tale,care dupa cum se observa nu coincinde cu pozitia majoritatii Bisericile ortodoxe zise pe stil vechi.

Arata-mi fratia ta acolo unde ar zice acel arhiereu ca membri BO Rusa daca ar fi venit in ROCOR ar fi trebuit rebotezati.
Eu nu vad.E destul de clar ca atunci cand se refera la crestin ortodoxie se include si IPS Kalistos Ware.
Nu cred ca cei doi ierarhi si-au propus sa trateze felul in care sint primiti cei din vechile patriarhii ortodoxe (ecumeniste). Discutia a venit ca o reactie la modul in care acele patriarhii inteleg de la o vreme sa primeasca pe heterodocsi, numai prin mirungere ca si norma.

Daca Ips Ware este ecumenist, nu inseamna ca tot ce spune el si face este erezie. La fel de adevarata este afirmatia pentru orice crestin.

Ips Chrysostom nu apartine majoritatii, ci minoritatii ciprianite. Iar in ce ma priveste, da, sint in ton cu pozitia Bisericii Ortodoxe (de Stil Vechi, daca vrei neaparat).