View Single Post
Vechi 25.01.2010, 02:57:41
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mercinbogdan Vezi mesajul
A fost o vreme când eram și eu ateu
Nu te cred. Si cand spun asta ma bazez pe:
Citat:
și mă intoxicam cu materialism dialectic și istoric
:)))
Citat:
Dar în urma căutărilor a venit și o perioadă de răspunsuri, când am văzut că CONSECINȚA RAȚIONALĂ CEA MAI PROFUNDĂ A ATEISMULUI ESTE NIHILISMUL, iar consecința nihilismului este sinuciderea.
Eu sunt ateu si nu sunt nihilist :)
Topcat, tu esti nihilist?
Citat:
În ateism omul nu își poate găsi un sens al vieții, eventual își poate fabrica unul și îl poate susține prin ignoranță sau poate să cedeze rațiunea unui instinct de supraviețuire.
Viata are sensul pe care il oferi tu. Nu trebuie sa-l cauti, pentru ca nu sta ascuns undeva, eventual cocotat intr-un copac gata sa-ti cada in cap. Tu oferi vietii ce sens iti doresti.
Citat:
Orice sistem de valori (inclusiv etice) este atacabil și el poate fi spulberat pentru că nu are pe ce se sprijini. Totul este relativ, praf în vânt, fără nicio bază.
Da. Spre exemplu, sclavia era sprijinita si incurajata de Biblie, era un lucru perfect normal. Odata cu acceptarea valorilor umaniste, sclavia este considerata un lucru reprobabil, valorile etice / morale de acum 300 de ani nu mai sunt acceptate astazi. Care-i problema?
Citat:
...Și spre deosebire de toate celelalte închipuiri ale mitologiei, Dumnezeul cel adevărat se face cunoscut nouă...