Citat:
În prealabil postat de mirelat
asa ca am ajuns de unde am plecat.  singurul care are cu adevarat efect este exemplul personal. daca trairea ta este suficient de puternica pentru a face pe altcineva sa isi puna intrebari despre tine, atunci va vrea sa caute si raspunsurile. atunci da, poti spune ca ai o baza de discutie cu acea persoana. altfel, e simplu stat la taclale. pe care eu una nu-l recomand, sunt lucruri prea serioase pe care nu poti sa "le pui pe tapet", sa le discuti asa de dragul conversatiei.
cred ca asta este un lucru care diferentiaza ortodoxia de alte ramuri crestine. nu face prozelitism de nici un fel. cine cauta adevarul, va gasi si sursa, pana la urma.
|
Da, exemplul personal - dar cred ca el se pune un pic si in cuvinte. Ca dovada: ce stiu eu despre viata crestina a acelui iezuit? Imi amintesc doar ca era un tanar care parea vesel, plin de viata, cu o privire patrunzatoare. Dar formula lui mi-a ramas in minte.
Daca noi incercam sa traim o viata crestina si iubim ortodoxia, cea adevarata, cea esentiala, cred ca vom gasi si noi macar din cand in cand asemenea fraze care raman altora in minte. Si apoi, lucreaza Dumnezeu. Nu e vorba sa-i schimbam noi. E vorba sa punem o samanta.
Din experienta de profa: elevii sunt impresionati cand vad ca te entuziasmeaza ceva pe tine.