View Single Post
Vechi 25.01.2010, 10:37:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
mi-am adus aminte ce am scris pe acest topic, mai demult, citind astazi Pilda zilei de pe pagina principala a site-ului.
cam la asta m-am referit si eu acum vreo 3 ani.

Pentru ce mergem zilnic la munca ?

Un om care se afla pe cale s-a oprit in mijlocul unui grup de muncitori si - vrand sa afle ce aveau de gand aceia sa faca - a inceput sa intrebe cand pe unul, cand pe altul, despre cele ce faceau.
Astfel, el intreba pe primul muncitor:
- Ce faci aici, frate ?
- Imi castig painea ! I-a raspuns lucratorul fara sa ridice capul.
Calatorul a mers apoi la al doilea muncitor, pe care l-a intrebat:
- Dar tu, ce faci aici, omule ?
Muncitorul cel de-al doilea, privind cu mult drag spre cele ce facea, ii spuse:
- Vedeti ?! Tai o piatra frumoasa !
Mai apoi, el s-a adresat si unui al treilea muncitor, care, cu multa bucurie si lumina pe chip, i-a raspuns:
- Construim o biserica minunata !
Abia la sfarsit a inteles calatorul cele ce lucrau acei muncitori, insa si faptul ca fiecare vedea in munca lui altceva. Unul vedea in aceasta doar o simpla slujba, de care avea nevoie, un altul facea aceasta din pasiune pentru slujba lui, iar un altul o facea din dragoste pentru ceea ce se zidea, pentru ceea ce rezulta in urma acelei munci.
Multumesc, Mirela, ma ajuti, tocmai cautam ceva asemanator pentru un curs!
Povestea asta o am intr-o culegere de texte si este atribuita lui Charles Peguy care mergea in pelerinaj spre Chartres. De fiecare data cand citesc povstea asta aproape imi dau lacrimile, greu de spus de ce.