View Single Post
Vechi 25.01.2010, 16:11:07
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 170. Pacea la pucioși

170. Pacea la pucioși (II)

Sunt oare pucioșii și ei niște făcători de pace? Căci ei dau pace semenilor lor tot așa cum o dă și lumea: în mod selectiv și preferențial. Ei îi disprețuiesc pe „vrăjmașii lor”, considerându-i nedemni de pacea lor. Pentru ei pacea nu se dă tuturor, căci ei iubesc doar pe cei care îi iubesc și fac bine doar celor care le fac bine. Dar Domnul i-a învățat să nu facă așa, ci să fie fiii Celui Preaînalt, să fie fii ai lui Dumnezeu:

„Și precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea;
Și dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteți avea? Căci și păcătoșii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei.
Și dacă faceți bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii același lucru fac.
Și dacă dați împrumut celor de la care nădăjduiți să luați înapoi, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor, ca să primească înapoi întocmai.
Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți nimic în schimb, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi” (Luca 6, 31-35)

Domnul Iisus i-a învățat pe ucenii Săi să nu fie făcători de pace așa cum este lumea, în chip preferențial. Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze (Ioan 14:27) le spunea Mântuitorul ucenicilor Săi, îndemnându-i ca și ei să facă la fel unii către alții, ca să fie fiii Lui. Căci tot El era Cel care le zicea: Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema (Matei 5,9)

Pucioșii își fixează ca obiectiv primordial propovăduirea unei noi Evanghelii, numită “Evanghelia Sfintei Virginia”, și își îndeamnă adepții să vegheze cu strășnicie la păstrarea darului credinței în această Evanghelie. Între ei și dușmanii acestei învățături, supranumită și “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” nu poate fi pace, ci dușmănie, chiar dacă cei care-i mustră pe pucioși pentru rătăcire de la dreapta credință sunt chiar casnicii lor:

“Vegheați cu veghe sfântă și păziți cu grijă mare acest dar și păziți-vă de cei ce ar da să vi-l răpună, căci credința voastră în acest cuvânt are mulți, mulți dușmani, și nu uitați vestea Mea cea de acum două mii de ani când Eu am spus că dușmanii omului sunt casnicii lui, și de acolo începe, de aproape de voi începe numărul dușmanilor credinței voastre, iar duhul cel potrivnic Mie și omului credincios Mie știe ce să atace în om, și atacă credința între Mine și om, unirea Mea cu omul, legătura cea tainică între Mine și el, duhul iubirii, care leagă pe om de Dumnezeu cu putere de nedespărțit.” (Citat din “Cuvântul dela Pucioasa” din 19-01-2010)

Sunt pucioșii făcători de pace, dacă își dau doar unii altora pacea, prin salutul „preoților” lor: „Pace vouă!”, iar pe „vrăjmașii” lor, casnicii care nu gândesc la fel ca ei, îi dușmănesc și-i disprețuiesc?
Și dacă nu sunt, pot fi ei chemați cu numele de „fiii lui Dumnezeu”, așa cum singuri pretind să fie?