View Single Post
Vechi 26.01.2010, 14:48:14
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit Domnul ce vine ca un fur nu e erezie...

''EPISTOLA ÎNTÂIA CĂTRE TESALONICIENI A SFÂNTULUI APOSTOL PAVEL

CAPITOLUL 1
Pavel laudă credința tesalonicenilor
...
4. Fraților de Dumnezeu iubiți, noi știm cum ați fost aleși;
5. Că Evanghelia noastră n-a fost la voi numai în cuvânt, ci și întru putere și în Duhul Sfânt și în deplină încredințare, precum bine știți ce fel am fost între voi, pentru voi.
6. Și voi v-ați făcut următori ai noștri și ai Domnului, primind cuvântul cu bucuria Duhului Sfânt, deși ați avut multe necazuri.
...
9. Căci ei înșiși istorisesc despre noi cum am fost primiți la voi și cum v-ați întors la Dumnezeu, de la idoli, ca să slujiți Dumnezeului celui viu și adevărat,
10. Și să așteptați pe Fiul Său din ceruri, pe Care L-a înviat din morți, pe Iisus, Cel ce ne izbăvește de mânia cea viitoare.

CAPITOLUL 2
Râvna pentru predicarea Evangheliei.
...
2. Ci, după ce am suferit și am fost, precum știți, ocărâți în Filipi, am îndrăznit întru Dumnezeul nostru să grăim în fața voastră, cu multă luptă, Evanghelia lui Dumnezeu.
3. Pentru că îndemnul nostru nu venea din rătăcire, nici din gânduri necurate, nici din înșelăciune,
4. Ci, după cum am fost socotiți vrednici de Dumnezeu ca să ni se încredințeze Evanghelia, așa vorbim, nu căutând să plăcem oamenilor, ci lui Dumnezeu care ne încearcă inimile.
...
8. Astfel, iubindu-vă, eram bucuroși să vă dăm nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, ci chiar și sufletele noastre pentru că ne-ați devenit iubiți.
...
12. Și v-am rugat cu stăruință să umblați cum se cuvine înaintea lui Dumnezeu, Celui ce vă cheamă la împărăția și la slava Sa.
...
20. Căci voi sunteți slava și bucuria noastră.

CAPITOLUL 3
Rugăciune pentru sporirea și întărirea în credință a tesalonicenilor.
...
3. Ca nimeni să nu se clatine în aceste necazuri, căci singuri știți că spre aceasta suntem puși.
... ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul și în zadar să ne fie osteneala.
...
10. Noaptea și ziua ne rugăm cu prisosință, ca să vedem fața voastră și să împlinim lipsurile credinței voastre.
...
13. Spre întărirea inimilor voastre, ca să fiți fără de prihană întru sfințenie, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, la venirea Domnului nostru Iisus Hristos, cu toți sfinții Săi.

CAPITOLUL 4
Trebuie să stăruim în curăție și în iubire. Despre cei adormiți și despre cei rămași vii, la venirea Domnului.
...
3. Căci voia lui Dumnezeu aceasta este: sfințirea voastră; să vă feriți de desfrânare,
4. Ca să știe fiecare dintre voi să-și stăpânească vasul său în sfințenie și cinste,
5. Nu în patima poftei cum fac neamurile, care nu cunosc pe Dumnezeu.
6. Și nimeni să nu întreacă măsura și să nu nedreptățească pe fratele său, în această privință, căci Domnul este răzbunător pentru toate acestea, după cum v-am și spus mai înainte și v-am dat mărturie.
7. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire.
...
11. Și să râvniți ca să trăiți în liniște, să faceți fiecare cele ale sale și să lucrați cu mâinile voastre precum v-am dat poruncă,
...
13. Fraților, despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde,
14. Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El.
15. Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți,
16. Pentru că Însuși Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și cei morți întru Hristos vor învia întâi,
17. După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul.
18. De aceea, mângâiați-vă unii pe alții cu aceste cuvinte.

CAPITOLUL 5
A doua venire a lui Hristos. Cuviincioasă pregătire pentru ea.
1. Iar despre ani și despre vremuri, fraților, nu aveți nevoie să vă scriem,
2. Căci voi înșivă știți bine că ziua Domnului vine așa, ca un fur noaptea.
3. Atunci când vor zice: pace și liniște, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca și durerile peste cea însărcinată, și scăpare nu vor avea.
4. Voi însă, fraților, nu sunteți în întuneric, ca să vă apuce ziua aceea ca un fur.
5. Căci voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei; nu suntem ai nopții, nici ai întunericului.
...
9. Că Dumnezeu nu ne-a rânduit spre mânie, ci spre dobândirea mântuirii, prin Domnul nostru Iisus Hristos,
10. Care a murit pentru noi, pentru ca noi, fie că veghem, fie că dormim, cu El împreună să viețuim.
11. De aceea, îndemnați-vă și zidiți-vă unul pe altul, așa precum și faceți.
...
15. Luați seama să nu răsplătească cineva cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmați cele bune unul față de altul și față de toți.
16. Bucurați-vă pururea.
17. Rugați-vă neîncetat.
18. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.
19. Duhul să nu-l stingeți.
20. Proorociile să nu le disprețuiți.
21. Toate să le încercați; țineți ce este bine;
22. Feriți-vă de orice înfățișare a răului.
23. Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.
24. Credincios este Cel care vă cheamă. El va și îndeplini.
...
28. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu voi. Amin!''