Citat:
În prealabil postat de Fani71
Ideea este nu de a priva omul de botez, ci de a nu-i pune 'taciuni aprinsi pe cap' daca el sau familia nu sunt in stare sa-si asume educatia crestina a celui botezat. Altfel, omul este botezat dar risca sa devina apostat, ceea ce este mai grav decat sa fie nebotezat si sa fie necredincios.
Botezul este o pecete, si lucreaza in noi, insa el nu lucreaza in mod magic, ci doar daca noi il facem sa rodeasca. La botezul copiilor mici mai intai nasii si parintii 'uda planta' si apoi copilul, incetul cu incetul. Bineinteles, intotdeauna va avea libertatea si sa se lepede de botez, dar va fi in cunostiinta de cauza.
|
Nu cred ca punem "taciuni pe cap" prin botezarea copilului (chiar daca parintii sunt necredinciosi).
In primul rand, cred ca este mare pacat sa privezi copilul de botez.
Apoi, chiar cred ca harul este lucrator si nu se impiedica de nevrednicia noastra. Nu stiu in ce fel lucreaza daca parintii nu-i poarta de grija copilului.. dar cred ca lucreaza (sunt convinsa, chiar).
Apoi, din cat stiu fiecare om botezat este dat in grija unui inger al lui Hristos
Si chiar daca parintii nu sunt f credinciosi, mai duc copilul sa fie impartasit.. ceea ce nu s-ar putea fara botez..etc
Sunt argumente pentru botezul copilului, chiar daca parintii sunt crestini doar cu numele.