Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 14.03.2007, 11:49:20
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Iosif, spui vorbe frumoase, dar este mai importanta trairea credintei si cunoasterea lui Dumnezeu din experienta. Numai atunci nu vom rataci de la credinta.

Referitor la catolici, acestia sunt orbiti de credinta lor in papalitate, care este o mare erezie. Nu vreau sa-i jignesc, dar o descriere mai exacta a lor nu este aceea de crestini, ci de papistasi (=oameni care cred in papa). Am discutat cu multi catolici si pot sa-ti spun ca sunt incapabili sa vada adevarul in aceasta problema.

Daca cei care se angajeaza in dialoguri ecumenice din partea ortodocsilor nu sunt traitori, atunci pot fi sedusi de teoriile lor false. De aceea cred ca trebuie sa lasam pe planul doi vorbaria si sa punem accentul pe traire. Numai cine a gustat si a vazut ca "bun este Domnul" este ferit de ratacirile rationaliste. Sa ne aducem aminte de Sf. Grigorie Palama si sinoadele ortodoxe din vremea lui care au condamnat rationalismul in teologie, afirmand primatul trairii. Sa pastram vie flacara dreptei credinte, ferind-o de intinarile rationalismului.
Reply With Quote