View Single Post
Vechi 27.01.2010, 00:27:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Multumesc, Noesis, pentru raspuns. Deci stiam eu bine ceva de 8 zile de la nastere.
La noi mai actioneaza si traditia, care suplineste mult din lipsa unui curs de catehism organizat in biserici pentru copii. De obicei o bunica, un bunic sau matusa da mai departe copilului ceea ce trebuie sa stie acesta. Ca nu ajung toti ortodocsii sa stie teologie, e clar: un exemplu sunt eu. Dar multumesc ca am avut in familie o bunica credincioasa din partea tatalui si un bunic credincios din partea mamei, care au lasat credinta practica, adica traditia, postul, respectarea sarbatorilor, decenta incomportament, etc. pe care le-am invatat apoi de la bunica mea, precum si o editie mai veche Noului Testament, pe care l-am gasit cand bunica avea 95 ani si era perfect lucida si pe care mi l-a daruit mie. Am simtit atunci cand am primit carticicva cu NT, ca L-am prins pe Dumnezeu de un picior, cum se spune. Dumnezeu are grija de noi si nu ne-a lasat de izbeliste niciodata.
Iar cand ajungem la varsta, la care ne intereseaza sa stim ce e aceea ortodoxie, ni se deschid drumurile acolo, de unde putem primi tot ce vrem sa stim. Si eu am inceput acum 3 ani cu acest forum, am invatat terminologia ortodoxa, care imi era total straina, mi-am agonisit o biblioteca religioasa, pe care o tot imbogatesc. Totul e sa vrem!
Reply With Quote