View Single Post
Vechi 27.01.2010, 00:45:18
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Iar cand ajungem la varsta, la care ne intereseaza sa stim ce e aceea ortodoxie, ni se deschid drumurile acolo, de unde putem primi tot ce vrem sa stim. Si eu am inceput acum 3 ani cu acest forum, am invatat terminologia ortodoxa, care imi era total straina, mi-am agonisit o biblioteca religioasa, pe care o tot imbogatesc. Totul e sa vrem!
Vezi, asta e si problema. De ce sa traiesti zeci de ani fara sa cunosti bucuria Evangheliei lui Hristos? Daca mergi la bisericile din Romania marea majoritate a credinciosilor sunt femei trecute de 50 ani, care cel mai probabil cand aveau 15, 20, 30 de ani nici prin gand nu le trecea sa treaca pe la biserica. Daca le intrebi mai toate sunt intr-un fel "proaspete crestine" nu prin botez, ci prin faptul ca acum, spre maturitatea varstnica "au simtit chemarea." Dar lui Dumnezeu nu i se cuvine drojdia vietii noastre, ci tineretea.

Sigur, influenta bunicilor este foarte importanta, dar si foarte limitata. In general copiii stau mai mult cu bunicii lor pana incep sa mearga la scoala, si parintii preiau total responsabilitatea si cresterea lor. Sigur, spune bunica:"mai mergi mama, pe la biserica, ca asa e bine" dar daca mama si tata nu merg, cu siguranta nici copilul nu merge. Sigur, merge bunica cu copilasul la spovedit si impartasit, dar daca nu are exemplul parintilor lui, copilasul la 17 ani cu greu mai merge la biserica si asa mai departe. Si asa se perpetueaza un cerc vicios care are ca rezultat faptul ca in general cei batrani merg sunt credinciosi mai practicanti. Dar cei batrani stiu si ei despre biserica "din batrani" adica tot felul de superstitii si ciudatenii, lucruri intelese gresit, o evlavie habotnica...care din nou ii indeparteaza pe tineri.
Reply With Quote