Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Din pacate, romanul stapaneste foarte bine educatia sociala, dar NU la el acasa. Vorbesc in urma celor 9 ani de experienta dintr-o tara civilizata. In afara tiganilor care ne fac de ras oriunde, oricum, romanul a dat intotdeauna dovada de adaptare perfecta la viata sociala, oricat ar fi fost standardele de inalte. Nu mai vorbesc de constiinta si daruire de sine, de respect (fata de tara respectiva, nu fata de conationalii lui, neaparat!...), de putere de munca... Cu certitudine ar face-o si aici, daca ar avea motivatia respectului, a pretuirii ca valoare umana inainte de toate, dar si a remunerarii cat de cat firesti, pentru efortul depus. Lehamitea vine, nu de la lipsa de educatie, ci de la nesimtirea nationala care ne copleseste, incepand de la cei din fruntea tarii. Gurile rele spun ca unei societati ca aceasta, doar o noua dictatura ne mai poate redresa!... Suntem, din pacate, paradoxali in mentalitate, si cand se spune despre noi ca suntem un popor "mioritic" si ca "mamaliga nu explodeaza", cand ca suntem hoti, mincinosi, parsivi si tupeisti (niciodata lipsiti de educatie sociala... Ea e acolo foarte bine insusita, doar ca nu vrem sa facem uz de ea!!).
|
Irtati-ma, dar avem multe de invatat.De ce suntem atat de buni numai afara?Ce se intampla,educatia functioneaza numai intr-o tara educata?Ii tot dam cu tiganii...ei sunt cum sunt in toata Europa nu numai la noi si se vorbeste ca sunt asa pt. ca nu au o tara...
Daca vreti va fac eu un "documentar" cu romanii si romancele de prin Madrid,nu toti bineanteles,care au un limbaj "foarte select" greu de reprodus aici pe forum.Suntem putini cei atat de bine educati,priviti doar cozile la ambasade cand se voteaza.Iar cu dictatura...o spun doar cei nostalgici,am intanlit si eu de acestia.Si inca odata iertare,insa nu vad cum e posibil ca un om bine educat social poate fi mincinos,parsiv...