Citat:
În prealabil postat de anita
Dupa parerea mea ,nu e nevoie de o initiere ,exemplul personal sa fie un inceput.Amabilitate ,dorinta de a veni in spijinul aproapelui ,bucurie in suflet si pe chip.
Apoi ,poti sa spui ca esti ortodoxa ,ca sfintele taine ti-au schimbat viata ,harul din timpul sfintei Liturghii ,eliberarea din robia pacatului prin spovedanie ,ajutorul primit la sf.Maslu ,intarirea sufleteasca dobandita prin sfanta Impartasanie.
Astea din urma savarsite cu discernamant ,in ideea ca nu toti vor sa aiba parte de margaritare.
Stau si ma intreb cateodata ,cum e posibil ca noi ,cei botezati ortodocsi sa nu vrem sa mergem catre Dumnezeu ,chiar si cand suntem bantuiti de necazuri.
A aduce pe cineva la ortodoxie e greu ,chiar si pe cei care au habar de ea si sunt botezati in credinta noastra.
|
Scuze, dar exact asa gandesc si sectantii...eu habar nu am ce au ei in suflet, dar sunt antrenati sa afiseze musai o bucurie/liniste pe chip...sa sara in sprijinul aproapelui...si alte asemenea.
Eu nu cred ca trebuie sa fii asa ca sa convertesti, pentru ca pare o strategie...si de asemenea nici ca ar trebui sa fii cumva pentru un scop de acest gen...asta e pur si simplu premeditare.
Cred ca daca trebuie sa fim cumva, atunci trebuie sa fim pentru ca asa simtim si fara a cauta sa manipulam pe cei din jur...si nicidecum pentru a studia efectele " inbunatatirii noastre" in randul celor de alte confesiuni!!!