Citat:
În prealabil postat de anita
Draga mea ,dar nu trebuie sa afisezi ,ci asa sa fii mereu,sa fie starea ta naturala.
Eu nu am vazut sectanti asa cum spui tu ,te rog sa ma crezi.
Starea de curatie sufleteasca sa emane din fiinta ta si nu cred ca e nevoie sa mai faci ceva.
Eu nu prea sunt de acord cu convertirea ,dar in cazul in care situatia e favorabila putem vorbi si despre ortodoxie cum am spus mai sus.
Dar sa nu aruncam margaritare in laturi ,trebuie sa stim cui vorbim ,pentru ca nu oricine are inclinatii catre viata spirituala.Parintele Paisie spunea dispozitie catre credinta ,asta fiind o stare nativa mai mult.
|
Inteleg, insa daca ii sugerezi cuiva sa fie bun, sa sara in ajutorul tuturor si sa aiba o bucurie pe fata...e ca si cum el poate sari etapa cu simtirea nativa a acestor lucruri...si incearca sa fie direct asa pentru a convinge...mai repede si mai experimental.
Sectantii nu sunt asa???...eu am vazut multi, si chiar simt falsitatea..gesturile incete, tonul scazut, zambetul larg afisat in timp ce adreseaza o intrebare, si atitudinea din fata usii a celor care incearca sa "converteasca"..si care dupa 5 minute, atunci cand ii intalnesti...pe aceiasi...nu mai exista!!!
Stiu despre ce vorbesc, un om care e intr-un fel, nativ...nu se schimonoseste cand vede ca nu ii iese jocul " convertirii"