Subiect: Salvati Romania!
View Single Post
Vechi 27.01.2010, 16:43:43
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Daniel, nu esti singurul care isi pune aceste intrebari. Am avut fericirea sa cumpar cartea Pr. Petroniu Tanase, care se refera tocmai la aceasta problema, a suferintei la care au fost supusi cei mai credinciosi ai poporului roman, dupa razboi. El vine cu urmatoarea explicatie: in estul Europei, credinta a fost pusa la incercare prin suferinta, si a iesit invingatoare. In vestul Europei, credinta a fost pusa la incercare prin proba bunastarii, si a iesit invinsa. Intelegi? Tot ceea ce permite Dumnezeu are un sens, iar acolo unde e suferinta, vine si rasplata. Nu vezi cati sfinti au fost ininchisorile comuniste? Curge mir din moastele lor. Ce alt raspuns mai clar asteptam de la Dumnezeu?

Dar in continuarea ideii Pr. Petroniu Tanase, as zice, ca acum toata Europa este supusa testului bunastarii. Sa vedem unde va iesi invingatoare credinta.
Da ,aici sunt de acord cu tine,cu ceea ce ai scris,si este in continuarea a ceeea ce am spus mai inainte!

E posibil sa fim incercati in credinta prin suferinta in continuare,si ar fi bine ca in aceste conditii credinta sa creasca....
Dupa cum e posibil sa vina vremuri mai bune,care sa ne erodeze credinta,sa ne faca mai delasatori..

Eu de exemplu as dori pentru Romania in primul rand un conducator crestin,practicant ,care merge la Liturghie..

Dar nu stiu daca mai poate fi posibil in conditiile de astazi,cand nici pe sfintii inchisorilor nu mai avem voie sa-i recunoastem oficial...

Deci am putea defini putin rugaciunea pentru Romania,ca o rugaciune pentru sporirea si pastrarea credintei ortodoxe,indiferent de ce vremuri o sa vina....

Parerea mea sincera este ca daca un singur om,sa spunem de talia unui Nicolae Velimirovici,ar pleda poporului pentru credinta,s-ar produce o revolutie spirituala in poporul roman...
Reply With Quote