Subiect: Salvati Romania!
View Single Post
Vechi 27.01.2010, 17:06:52
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul

Daca spui ca e clar ca viitorul apropiat va fi mult mai trist decat acum,care ar fi scopul rugaciunii pentru Romania? Sa nu fie fff trist?!
Avem aici cateva dintre semnele de intrebare care se refera la "Romania - incotro?" Oricum am lua-o, bine nu are cum sa fie. Imi amintesc acum de un banc care circula intr-un timp peste tot. Nivelul nostru de trai in comparatie cu al altor tari era intotdeauna mai prost si se cauta o solutie - ca si acum! - salvatoare. Se amintea spre exemplu cazul Germaniei dupa razboi: decimata, faramitata, distrusa. Dupa care, considerata invinsa, a fost compatimita si iertata, astfel punand toata lumea umarul la refacerea ei. Solutia pentru noi ar fi fost sa declaram razboi Statelor Unite. Ei ne vor bate mar, iar tara noastra va prospera dupa aceea ca nimeni alta, ridicandu-se din cenusa ca Pasarea Pheonix. Problema grava era legata de carma Romaniei: se stie ca dintotdeuna am fost o tara extrem de ghinionista si ca exista riscul sa castigam razboiul cu Statele Unite!!!
Mai in gluma, mai in serios, practic pentru noi ar fi imposibil sa reusim sa achitam o datorie atat de mare. Si-atunci, ce? Se va numi tara aceasta Romania Israelita? Nu stiu, suntem destul de limitati daca incercam sa avem o parere pertinenta in aceasta privinta. Ce alternative avem? Sa o vindem altora (care de bine de rau, isi pot permite sa aduca civilizatie si prosperitate) sau sa o lasam pe mana propriilor nostri confrati care o secatuiesc complet de vlaga si se retrag intr-un final cu tot clanul mafiot in Tenerife.
Am un foarte bun prieten, tanar inginer, cu un entuziasm si un potential fantastic. Lucreaza zi lumina ca un sclav pentru un salariu de 12 milioane, in timp ce patronul il trateaza de undeva de foarte sus cu multa aroganta, jignindu-l la fiecare tei vorbe. Spunea ieri ca abia asteapta sa intre tara asta in colaps, ca poate numai asa se va invata si el minte sa plece inapoi in Anglia, de unde s-a intors cu o mie de vise in valiza!
Sper din suflet sa nu fie niciodata vorba de colaps, dar numai un miracol ne mai poate salva si nu stiu de ce imi vine sa spun ca acest miracol va avea loc dupa 2012. Cand nu vor mai fi nici datorii, nici ... FNI...

Pana atunci... Doamne, ai grija de noi!
Reply With Quote