View Single Post
Vechi 27.01.2010, 17:37:44
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

IATA UN INTERVIU CU SECRETARUL DE STAT DIN CADRUL MINISTERULUI SANATATII ADRIAN STREINU CERCEL DESPRE VACCIN!

Vă e teamă de gripa nouă, domnule secretar de stat?

Nu, pentru că m-am vaccinat.

Românilor pare să nu le fie teamă, pentru că nu prea vor să se vaccineze. Aveți vreo explicație până acum?

Cred că informația care a ajuns la ei n-a fost cea mai corectă cu putință.

Enumerați cinci motive pentru care ar trebui să ne vaccinăm.

1)Avem de-a face cu un virus gripal complet nou, față de care nimeni nu este protejat de pe urma experiențelor anterioare cu infecțiile gripale.

2) avem vaccin pe teritoriul României și Cantacuzino este unul din cei 11 producători mondiali de vaccin.

3) Dacă avem un producător care face vaccin, pe cale de consecință, avem convingerea că vaccinul este sigur și eficient.

4) Nu-mi doresc să am decese din cauza infecției cu A-H1N1 pe teritoriul României

5) vaccinarea este singura metodă preventivă care te protejează împotriva infecției și a dezvoltării de forme severe de boală.

75.000 de vaccinați e mult, e puțin?

După mine, din 1.340.000 de doze, este infim.

Familia d-voastră s-a vaccinat?

Toată.

O să vă enumăr câteva din motivele pentru care se refuză vaccinul. Vă rog, să le contracarați, pe rând. Primul ar fi "nu se cunosc efectele secundare".

Care "efecte secundare"? Nu le știu. Nu le-am născocit noi, ci le-a născocit media. Nu e un vaccin nou! 30 de ani! Este un vaccin care se face de 30 de ani pe teritoriul României! În fiecare an se face același tip de vaccin, singura deosebire este că vorbim de altă tulpină.

Dar nu este același vaccin sută la sută. De tulpina aceea nouă le este frică oamenilor.

Pe 30 martie a fiecărui an, Organizația Mondială a Sănătății, prin rețeaua de monitorizare a gripei, spune celor 11 producători de vaccin: "Anul ăsta veți pune în vaccin următoarele tulpini, două de A și una de B". Am avut discuții la nivelul OMS și am spus: "De ce nu puneți și pe a patra? Ca să terminăm, că o să zică lumea că e un vaccin nou". Nu e un vaccin nou. E același, însă are o singură tulpină. Cea pe care a dat-o OMS, ca fiind tulpina implicată în circulație. X 179, că așa o cheamă.

Deci vaccinul nu este nou, urmărește exact aceeași procedură și în fiecare an se urmărește aceeași metodologie de lucru. Și aceiași reactivi. Deci nu mă aștept la nimic în plus față de ce-a fost până acum. Dacă de 30 de ani a fost bun, nu văd de ce n-ar fi bun în 2009.

Al doilea motiv pentru care nu se vaccinează lumea este că "e un virus creat în laborator".

Nu este un virus creat în laborator, ci este vorba de reasortanți. Tehnica reasortanților este de a scoate din structura virusurilor anumite componente care sunt de agresivitate. Și-ți lasă numai acea componentă care trebuie să-ți crească ție acolo, pe oul respectiv, ca virusul să nu genereze boală, să fie eficient din punct de vedere al generării răspunsului imun etc. Da, din punctul ăsta de vedere, în fiecare an așa se face. E un reasortant.

Dar virusul în sine cum a ajuns la om?

Vă arăt cum pupă copilașul porcul (începe să caute în calculator niște slide-uri cu circulația virusurilor) Așa... Veracruz, Mexic, crescătorie de porci, deversarea dejecțiilor de porci în lagună, rața sălbatică care a adus virusul gripal aviar, porcul are receptori și pentru virusul gripal uman și pentru cel aviar și pentru cel porcin, da?

Porcul a venit cu virusul lui, ăsta micu (arată spre o fotografie cu un copil care pupă râtul unui porc) l-a pupat în bot, i-a dat virusul uman și și l-a luat pe urmă și, respectiv, rața i-a dat virusul gripal aviar. Și porcul reprezintă creuzetul.

Când a fost discuția cu virusul gripal aviar la noi, tocmai asta a fost tema pe care am primit-o de la OMS: să nu lăsăm virusul gripal uman să se întâlnească cu cel aviar, la porc.

Pentru că porcul este o gazdă bună, nu?

Da. Dacă lăsam, se vorbea acum de gripa românească, și nu de gripa mexicană. Iar acum se vorbește de gripa PORCINĂ. Care n-are nici o legătură, decât că a trecut și porcul pe acolo. Și că are o treime din gene de la porc. Dar nu e gripă porcină. Este gripă umană, cu virus gripal uman. Pentru că toate celelalte gene care permit transmiterea de la om la om sunt de la OM. Altfel rămânea virus PORCIN.

Alt motiv pentru care se refuză vaccinul este "că virusul a fost scornit tocmai pentru a înflori afacerile fabricilor de medicamente".

Bun. Plec de la ipoteza că a fost făcut în laborator și a fost lansat. Și eu ce să fac acum? Eu, care fac managementul în România. Să stau să mă uit cum îmi mor oamenii? Nu. Am pus la cale un sistem prin care să-i protejez. Dar bine, cu forța nu le fac, evident. L-am pus, am anunțat tot timpul, am dat comunicate de presă, am informat c-o să fie vaccin și l-am pus la dispoziție. Și când l-am pus la dispoziție, s-a trezit lumea "A.. are efectele lu pește"!

În loc să le aibă pe-ale porcului. Adică, după ce te vaccinezi, nu guiți. Și-atunci înseamnă că nu e bun vaccinul. Probabil că dacă guițau după ce se vaccinau, era bine. Despre această pandemie am auzit trei prostii: că e virus făcut, că vaccinul ne omoară și că „eu nu sunt cobai".

Ordinul de sancționare a acelora care se îmbolnăvesc după ce au refuzat vaccinarea este gata?

Este în perioadă de analiză. Trebuie să treacă pe la anumite birouri. Să vedem și în contextul noilor alocații bugetare. Cum va arăta bugetul, ce se poate aloca.. Ne referim la costuri, care se adună și se deduc din partea costurilor aferente spitalizării.

Ecuația este foarte simplă: eu ți-am pus la dispoziție metoda profilactică, care este cea mai bună și îmbrățișată de toate organismele internaționale, fie europene, fie de la nivel mondial, cum e Organizația Mondială a Sănătății, te asigur că este o procedură sigură și foarte eficientă, iar tu, în calitatea ta de asigurat, ai posibilitatea să o accesezi. Nu o accesezi, atunci există penalități pe măsură, ca peste tot în lume.

Și în UE se sancționează astfel de riscuri? Riscul de a te îmbolnăvi după ce ți s-a oferit vaccinul gratuit?

Last edited by tigerAvalo9; 27.01.2010 at 17:38:46. Motiv: sorry
Reply With Quote