Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Bodo, te-am mai intrebat o data; sper ca totusi ai fost sigur de ceea ce ai vrut macar in momentul in care te-ai casatorit...pentru ca acum parca ai vrea sa pari nesigur pe aceasta decizie de a te retrage in monahism, dar totusi sigur...si de aceea nu inteleg de ce ai ales sa intrebi printre oameni, care ar mai proceda ca tine???
In caz ca esti deja decis si toata lumea te sprijina, la ce iti mai trebuie opiniile unor muritori cu nevasta/familie pe post de ispita...pentru ca asa ai afirmat, ca femeia ar fi o ispita si ca asta e adevarul???
Ce opinie ai avea despre un monah care s-ar trezi peste ani...ca vrea sa urmeze modelul unui sfant casatorit, nu i-ai da dreptate...ar fi la fel ca si tine ( in opinia mea)?
|
Stii cum e cu siguranta sau nesiguranta de a lua o decizie?Cam cum i-am scris lui andreicozia mai devreme...a fost o perioada cand spuneam cu mana pe inima ca eu ''STIU SIGUR''..Si am zis dealtfel ca nu sunt acum vreun sfant sa nu-mi mai fie frica de deciziile mele...dar daca as spune ca stiu sigur ,as spune-o tot din mandrie si maine poate mi-ar parea rau...numai Dumnezeu ne poate indruma pasii...prin cine?prin voi..prin aproapele meu...Am ajuns la stadiul sa cred din inima ca nimic din ceea ce faci nu iti este putinta fara de Dumnezeu..Faptul ca am afirmat ca familia,femeia este o ispita prea mare, o sustin,pentru ca sunt prea slab ca sa ma mantuiesc in familie,,,nu stiu ceilalti cat de puternici or fi...insa eu printr-o experienta proprie m=am lamurit ca e mai puternic diavolul decat mine...chiar nu m-as mantui..pe cand calugar...parca ash mai avea o speranta