De cand un LEGIONAR a fost considerat de catre ceilalti locuitori ai orajului Targu-Ocna a fost considerat "Cetatean al orasului" ? Ce "referendum" s-a facut ca sa-l aleaga pe acest om, ale carui maini au fost "murdarite" de sangele profesorului Iorga (ca doar le-a cautat "scuza" ucigasilor lui in scrierile lui) ? Eu cred ca a "trecut" acea "Hotarare de Consiliul" pe ascuns, ca altfel iesea mare "tam-tam". Intamplator eu am rude din zona si nu am auzit de aceasta "sarbatoare" pana acum. Insasi blogul tinut de "Asociatia Prezent !" recunoaste ca Valeriu Gafencu (despre fiul cu acelasi nume este vorba aici - nu despre "tatal" care a fost "om de toata cinstea") :
"activitatea legionara a tanarului Gafencu, care avea o functie de conducere in Fratiile de Cruce" (
http://valeriugafencu.wordpress.com/...agini-marturi/).
Daca intrati cumva pe blogul acela, veti avea surpriza ca sa constatati ca ... Primarul orasului care ii acorda acel titlu NU semneaza acea "Hotarare", ci doar ... de "Secretarul de Consiliu" si de o "Consiliera" care a fost numita "Presedinte de Sedinta" (ca nu se specifica cati "Consilieri" au fost de fata la adoptarea respectivei "Hotarari" este o "alta bila neagra"), care il propunea sa-i acorde acel titlu V.G. in numele Primarului si Orasului ... De ce oare ?
Asa ca eu consider ca cei care s-au grabit sa-l aprecieze pe acest LEGIONAR, fac aceeasi greseala ca si acei care il ridica in slavi ... pe Ceausescu si pe cei din Conducerea PCR.