View Single Post
Vechi 28.01.2010, 00:49:00
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Locație: Husi
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, mai dar de unde stii tu ce inseamna mintuire?
Oare nu este o scuza pe care ti-am mai spus ca am auzit-o de la o cunostinta!
Poate tocmai NEPUTINTA pe care o simti in sinul familiei chair este biletul de intrare in Rai. Eu unul tind sa cred ca asa este.
Iarba verde, peisajul dragut si capritele de la minastire nu te vor mintui. Asa zisa liniste minastireasca NU este mintuitoare!..asta ete o inselare!..sau da poate pentru unii dar in alta conjunctura( fii sigur ca ei luptau in alte planuri)

In schimb, LUPTA CU PROBLEMELE ESTE SIGUR MINTUITOARE!!!
Departe de mine ca as avea asemenea imagine despre manastire frate.Am fost pe Athos..Nimic nu se compara cu nevointa calugarilor...la privegheri atipeau in picioare saracii cu metaniile in mana...si cand te gandesti cat se roaga pentru noi...in fine...in manastire e nevointa mare...si lupta cu diavolii,cu gandurile...in mirenie ispita cea mai mare e prin ceea ce vedem cred eu...Si nu numai...Frasinei este o manastire care a adoptat stilul celor din Sf.Munte...sihastria,agapia....etc..avem sute de manastiri si la noi foarte frumoase(cel putin asa le vedem in pelerinaj)...inauntru e altfel...tin legatura de 1 an incoace cu 2 calugari cu care am mers in Athos...ei fiind de la o manastire din tara...mi-au povestit multe..iar ''lupta cu problemele'' :)) aia nu e lupta....pentru alea tre' sa multumim zi de zi...PS nu am imaginea pe care ti-ai inchipuit-o despre manastiri
Reply With Quote