View Single Post
Vechi 28.01.2010, 12:44:51
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu ma contrazic deloc.
Nu putem afirma ca atunci cand luam Sf. Impartasanie STIM EXACT ce facem. Nu stim.
Si oricat ne pregatim, tot nevrednici suntem (stiu ca exista si alte pareri, dar sper ca daca intr-o zi ma voi crede vrednica sa ma fereasca Dumnezeu sa ma impartasesc pentru "vrednicia" mea).
Dar cred ca stradania noastra conteaza!

Nu-mi place deloc cuvantul "magic". Il aud zilnic! Magic school bus, magic wand, magic feeling etc.. M-am saturat de atata magie cat aud zilnic in cantecele pt copii, desene animate, carti etc.

De ce spun asta?

Pentru ca vad ca al meu copil este spalat la creier in gradinita zilnic cu acest cuvant!
Dar NOUA NE ESTE RUSINE SA ADMITEM CA Sf. TAINE LUCREAZA IN CHIP NESTIUT!
Nu "magic", dar tainic!
Nu vedeti ca paganii cu magia lor nu au "jena" de exprimare.. dar crestinii intelectualizati se feresc sa admita o lucrare nestiuta a lui Dumnezeu?

Pai daca eu nu inteleg cum lucreaza Taina Botezului, a Impartasaniei, Spovedaniei, Cununiei.. asta nu inseamna ca ele nu sunt lucratoare. Ca oricum NU le intelegem cu mintea.

Exista teoria asta ca un copil ar trebui sa inteleaga intai..apoi sa-l botezi, impartasesti etc...
Daca nu intelege exact cum mancare stinge foamea si il tine in viata.. ar trebui sa tinem copilul flamand pana va intelege?
Mintea mea este doar de aici pana acolo (f putin, adica).. ar fi foarte absurd sa conditionez actul de credinta de capacitatea de intelegere! Il pun pe Dumnezeu pe patul lui Procust (al mintii mele).
In schimb, noi suntem datori sa ne vedem pacatele! Este cu totul altceva. Ba as spune ca de-aia avem minte.. nu sa-l judecam pe Dumnezeu, ci sa ne judecam singuri pe noi!

@ Antonia.. mi-a placut exemplificarea cu cucuiul.
Apropo de taine, cand m-am dus odata la duhovnicul meu sa ma spovedesc, dupa spovedanie am inceput sa mai discutam. (dupa spovedanie mai stam de vorba). Si-i spun parintelui meu ca nu inteleg taina mantuirii a Mantuitorului, prin nasterea Sa, prin viata Sa pamanteasca, prin patima Sa, prin rastignirea Sa, prin moartea Sa, si prin invierea Sa. Si el imi raspunde: "Pai daca e taina, cum s-o intelegi? Daca ai intelege-o, n-ar mai fii taina!". Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote