View Single Post
Vechi 28.01.2010, 12:52:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Glykys, aici parintele Cleopa din pacate este influentat de o doctrina catolica. Sau mai degraba pravila lui Matei Basarab, dupa care probabil s-a luat (mi s epare inspoirata de ideea limbelor, un loc intermediar unde se duc copiii morti fara botez) . In acea epoca era mare influenta scolastica in orient, chiar in scrierile cele mai anticatolice.
Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
La noi nu exista asemenea speculatii.
Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Anca, dar Fani a spus ca acele carti, vechi de altfel, pe care pr Cleopa le-a studiat "pe varf de munte" aveau influente scolastice. Nu a spus ca pr Cleopa a imprumutat idei catolice. Nu el, cartile pe care le-a studiat...el doar le-a luat de bune fiindca sunt vechi, si probabil nefiind foarte documentat in ceea ce priveste doctrina catolica peste vreme.

Nu cred ca le-ar place foarte mult catolicilor, ei au renuntat de ceva vreme la lucrurile astea.
Vad ca se raspandeste ideea ca invatatura Bisericii Ortodoxe contine inexactitati imprumutate de la catolici. Ma indoiesc ca este asa.
Am mai scris, ca acelasi lucru poate fi afirmat si infirmat; diferenta de o negatie.
Reply With Quote