View Single Post
Vechi 14.03.2007, 20:16:50
ancah
Guest

Implicit

Clausemi: iar daca Hristos a spus celor care voiau sa ucida cu piatre femeia adultera,pt ca asa era legea "cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra" atunci va las in legea voastra iar eu ma retrag caci nu sunt fara de pacat.

Sa nu amestecam lucrurile: In privinta infidelitatii, legislatia la evrei pedepsea si pe femeie si pe barbat pentru savarsirea adulterului (Deut., 22, 22) , in practica insa, era pe*depsita mai mult femeia, motiv pentru care Mantuitorul, atunci cand fari*seii au adus inaintea Lui pe o femeie prinsa in adulter - fara cel cu care savarsise adulterul - si asteptau ca El sa aprobe condamnarea fe*meii la pedeapsa lapidarii, cum prevedea legea lui Moise le-a spus : "Cel fara de pacat dintre voi sa arunce cel dintai piatra asupra ei" (Ioan, 8, 7), dar cum nici unul dintre cei care o parasera n-a aruncat cu piatra, fiind toti mustrati de cuget, nici Mantuitorul n-a condamnat pe femeia adultera, ci numai i-a recomandat ca pe viitor sa nu mai pacatuiasca.

Situatia aceasta de decadere in care se gasea casatoria la evrei, in timpul In aceste conditii, Mantuitorul inalta casatoria la rang de Sfanta Taina.

In rest, nu e om fara de pacat, caci daca am fi neprihaniti am fi acum ingerasi si nu oameni.
Reply With Quote