View Single Post
Vechi 14.03.2007, 20:20:41
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Din ceea ce am citit pana acum ca venind drept replici la afirmatiile mele din partea persoanelor carora nu le-am impartasit opiniile,observ ca de fapt nu s-a inteles nimic...dar ABSOLUT NIMIC!,asa ca nu stiu de ce-mi mai bat capul si cugetul cu lucruri atat de evidente,dar tare greu de observat din perspectiva celor care refuza sa perceapa viata de crestin bazata pe iubire si intelegere mai mult decat oricare lege care inaintea acestora se dovedeste a fi atat de infima.
Si n-am pretins sub nici un chip ca sustin si laud prostitutia,deci reveniti asupra postarilor si cugetati MACAR O CLIPA daca sunteti cu adevarat crestini cu sufletul vrednic de judecata celor mai neputinciosi si cazuti.
Alexandra,chiar daca am vorbit degeaba pana acum,tot am sa-ti spun ca nu ai dreptate cand sustii ca,caderea acelei femei se datoreaza pacatelor ei...am mai spus eu,in acest fel ar trebui sa cadem jumatate de popor in fiecare zi,sau mai bine spus,numai copii ar mai ramane in picioare!!Exista pacate si mai mari decat prostitutia,sau exista foarte multe pacate pe care le facem zilnic,care insumate ne situeaza,poate,mai prejos decat acea femeie prostituata la capitolul moralitate.Cred cu TARIE ca este foarte gresita si insensibila teoria intalnita deseori la crestini;"uite ce-a patit aia fiindca este pacatoasa!"
Daca vrem semne de la Dumnezeu pentru edificare credintei sau a decaderii spirituale,sa privim in primul rand in propriul,suflet in propria minte si in propriul barlog si vom vedea mai mult decat ne vom inchipui,semnele necredintei universale,semnele racirii umane si-a transformarii cotidiene,vom vedea ca nimeni nu mai este asa cum cere Dumnezeu,faptele nimanui nu mai pot naste desavarsirea...si-atunci nu ne ramane decat sa ne umilim si sa nu mai judecam,fiindca viata a acaparat intreaga fiinta cu
o mandrie inselatoare de izbavire,cu materialismul si pretextele ipocrite,cu un dar greu ca un plumb de ura si nepasare.Nu observati cum traim in goana dupa adulmecare,chiar daca nu prin desfranare,ne creem placeri nenumarate prin diverse cai,fie ele si aparent minore.Daca ne smerim atat prin teorii fara temei,cred ca ar fi mult mai satisfacator sa ne usuram sufletul,sa-l facem ca al unui copil pentru ca nevointa noastra sa nu fie in zadar.Fiindca altfel,nu facem decat sa ne mintim si sa continuam a pretinde ca-l iubim pe Dumnezeu.Stiti exemplul calugarului care pacatuia sistematic si era judecat permanent de semenii si fratii sai intru Domnul???Cred ca este cea mai viabila pilda pentru cei ca voi care considerati ca a judeca pe cineva va indreptateste credinta si spiritul propovaduitor.Acel calugar nu mergea niciodata la slujba bisericii,manca carne in postul mare si face multe alte pacate care contraveneu mai ales vietii monahale,insa un lucru nu-l face niciodata,nu judeca pe nimeni,nici pe cei care-l ocarau permanent.Si astfel aflanduse acesta inainte de moarte,calugarii au vazut ca el rade si este fericit,si sau mirat,stiindu-l asa de pacatos se asteptau sa fie vai de sufletul lui si sa mearga in iad.Astfel un calugar s-a incumetat si l-a intrebat pe frate;"te rog spune-mi,de ce esti fericit!",si calugarul i-a marturisit ca merge la ceruri si vede ingeri.Atunci calugarul i-a spus;"cum sa vezi ingeri,doar tu n-ai facut nimic ale calugariei si-ai pacatuit mereu!",si atunci fratele i-a amintit de porunca aceia;"nu judeca si nu vei fi judecat!",caci el nu a judecat pe nimeni si astfel si-a dobandit mantuirea.
Sa stiti ca Dumnezeu randuieste pentru acea femeie prostituata,si nu se stie ce va ajunge,si nu se stie in ce o va gasi sfarsitul,poate se pocaieste si poate ajunge mai virtuasa decat toti dintre voi,nu se stie,este mai bine sa ne vedem mai degraba de ale noastre si daca vrem sa-l slavim si sa evidentiem lucrarile lui Dumnezeu o putem face prin foarte multe lucruri accesibile si care sa nu raneasca nimic si pe nimeni,si prin calea blandetii si-a intelepciunii care izvoraste in primul rand din puterea de-a ne judeca intai de toate pe noi insine.Cum am mai spus,chiar daca nu sunt prostituata nu ma consider cu absolut nimic mai presus de aceasta femeie,fiindca sufletu-mi este napustit de atatea cugetari rusinoase,si simtirile de-atata patima,iar faptele...of!,faptele imi amintesc cat de egoista sunt in pofida faptului ca aceasta lume este atat de vremelnica, cat de adevarat este faptul ca trupul nu-i decat o pulbere,pulberea pieirii.
Reply With Quote