View Single Post
Vechi 28.01.2010, 23:36:10
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Dragul meu Silencer, fratele meu sufera de aceeasi problema, si-a mancat efectiv ultimii doi ani din viata jucandu-se World of Warcraft, neglijandu-si scoala, familia (nu raspunde la telefoane, nu deschide usa, ne contacteaza doar cand are nevoie de bani) si prietena. Nu are nici un alt prieten in afara de ea, doar cativa prieteni virtuali care il "inteleg" pentru ca si ei isi consuma viata in aceeasi maniera.

S-a ajuns in punctul in care are impresia ca noi, ceilalti din familie, suntem cei neintelegatori si nevrozati, plictisitori, cu care nu are niciodata ce vorbi; prietena lui l-a parasit si este, chiar in clipa asta, pe punctul de a rata a doua oara anul universitar, moment in care parintii mei urmeaza sa isi retraga sprijinul financiar iar el se va intoarce acasa unschooled, unemployed & unskilled, la 23 de ani. Cu toate ca a avut mai mult sprijin si potential decat foarte multi altii si ar fi putut face ceva pana acum.

Om bun, esti tanar, iti poti trai viata si iti poti face prieteni chiar daca nu te lasi dus de val. Gaseste-ti un hobby, chiar daca in domeniul IT, nu e nevoie sa fie vorba de jocuri. Apuca-te de facut fotografii, citeste carti, invata cat mai multe despre lumea asta, scrie, daca-ti vine, fa sport, nu mai lancezi in fata computerului nestiind cum sa-ti petreci tineretea data de Dumnezeu, care daca acum o risipesti, dusa e. Deloc intamplator, lucrurile astea functioneaza si in depresie si in anxietate, cu conditia sa vrei sa lupti putin impotriva ta la inceput, impotriva slabiciunii si letargiei.

Chiar daca nu ai o prietena, aleasa vietii, whatever, tot poti avea vreo doi amici buni, incepe de-acolo dar fara a-i bate la cap cu religia. Aceea fa-o tu cu naturalete dar nu le-o vari pe gat ca sa scarbeasca sau sa te ia de fraier. In fine, sunt baieti si barbati pe aici care-ti pot da sfaturi mai concrete de atat, esentialul e sa intelegi ca vom da socoteala pentru timpul primit si pentru modul in care l-am cheltuit. Daca pricepi asta asa cum trebuie, o sa ajungi sa urasti jocurile alea care-ti mananca ore zile saptamani :)

Mi-as dori mult sa inteleaga si fratele meu acelasi lucru pana nu e prea tarziu ;(
Reply With Quote