29.01.2010, 12:37:46
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de anastasia2008
Draga Silencer, sfatul meu este sa te lasi de tot de jocurile pe calculator. Si dintr-o data, nu asa, incetul cu incetul, cum iti recomanda altii. Cand e vorba de dependenta, dupa umila mea parere, trebuie sa tai raul din radacina, nu sa te amagesti ca daca vei reduce timpul, vei scapa de ea.
Uite, o sa-ti dau un exemplu. Fratele meu a fumat 20 de ani. Nu credeam, sincer, ca o sa se lase vreodata. Anul trecut, de ziua baietelului lui, s-a lasat. Brusc. Din acea zi. Si anul asta, pe 12 ianuarie, a facut un an.
Cand am vorbit cu el despre subiectul asta, mi-a zis clar ca nu merge cu taraita. Adica ori te lasi, ori nu.
Si mi-a mai zis un lucru: ca sfaturile celor din jur, treceau pe langa el, atunci cand fuma. Dar cand a zis gata, gata a fost.
Asa si cu tine. Ia o decizie singur si gandeste-te ca o sa vine o vreme in care o sa razi singur de dependenta ta. Sunt sigura.
Numai bine.
|
Mai indicat ar fi sa inceapa o activitate sociala placuta care sai ofere o alternativa reala la jocuri, asa daca se lasa brusc se trezneste ca nu are nimica de facut si tanjeste dupa placearea de a evada in jocuri. Mai bine trece dintro realitate placuta in alta decat dintr-o realitate palcuta in una urata. In alte cuvinte sa incerce sa-si faca viata adevarata mai frumoasa daca are de gand sa se mute in ea.
|