"Am sustinut doar ca, de la Aristotel incoace, religia nu a avut nimic de spus in domeniu, in timp ce stiinta a schimbat intr-un mod fundamental viziunea asupra lui."
Mostra de ignoranta agresiva si reductionism. Ma tem ca progresele substantiale ale "stiintei" (cu ghilimelele de rigoare cata vreme o definesti atat de rau) au fost asigurate cu substantiale eforturi (si) de savanti cu profunda atitudine religioasa. Teoria ta e ca saracii de ei au avut in religie o frana. Practica nu te sustine in nici un fel. In alta ordine de idei, obiectul de activitate al religiei este progresul stiintei numai pe lista ta de pareri bizare.
Nu e nici o isterie. Taxez cum cred eu de cuviinta peisajul penibil al unui nene in capul caruia e o ordine impecabila ca-n Lord of the Rings, se stie cine-s good si bad guys, sunt doua tanti, sefulesele lor, una "religia", una "stiinta" si armata zanei bune (stiinta) duce o cruciada (haha) contra obscurei vrajitoare rele, religia. Asta e tot, deocamdata, si nu pari sa vrei sa iesi curand din stalceala.
Last edited by inorog; 29.01.2010 at 14:00:37.
|