View Single Post
Vechi 29.01.2010, 22:45:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, ai putea sa ne spui cam cati calugari mai are BC in tarile Europei de Vest? Eu am vizitat foste manastiri, acum goale si transformate in muzee.
In Vest, asa cum preciza si Fanni, calugaria nu se mai practica in marile Minastiri pe motiv de costuri astronomice de intretinere si evident ca conform regulilor "jocului" economiei de piata, la care ai aderat si tu personal( ca doar lucrezi la stapin) si toata Romania, ele trebuiesc vindute, sau cedate statului.
Asa ca putinii care se calugaresc incep de la mici comunitati de casa asa cum stiu ca fac citiva.
Ideea centrala este ca in Romania, de fapt si de drept, saracia si LIPSA UNUI VIITOR, a perspectivelor, a bataii de joc din LUME care nu se va sfirsii niciodata, ii imping in general pe oameni sa intre la minastire, unde de regula pentru citeva servicii prestate in incinta minastirii(grajduri, cotete, curatenie) ii asteapta un asternut curat si o farfurie de mincare.

ASTA ESTE DE FAPT motivul pentru care in Vest nu se inghesuie lumea. De bine de rau in Occident inca mai poti gasi ceva decent de lucru, prin munca si efort mai poti realiza si ajunge in locul si pe pozitia dorita...si asta nu-i concluzia mea ci a unui staret ortodox american cu care discutam cit de greu ii este sa gaseasca mai ales barbati!
...mai zicea ca femei mai gaseste mai ales printre grecoaice, insa barbati aproape deloc!
Reply With Quote