View Single Post
Vechi 30.01.2010, 00:16:47
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Danion Vasile a studiat teologia, acum stiu ca isi face doctoratul in Grecia. Dumnezeu sa il ajute!

Daca imi dai voie sa-ti raspund si la cealalta problema - oricine poate predica in biserica, insa numai si numai cu binecuvantarea preotului. se intampla sa predice si diaconul uneori, sau un anume teolog.. orice om pe care l-a ales parintele duhovnic. nu ne ducem noi - "parinte, stiti, as vrea sa tin si eu o predica..." :)) Doamne fereste! Predica inseamna o mare responsabilitate, inseamn in primul rand TRAIREA cuvintelor pe care le spui. de aceea ar fi indicat sa nu vorbim prea mult despre cele inalte, ci mai mult despre cele ce ne pot tulbura - patimile si ereziile.

e greu sa ii invatam pe altii, as spune ca e chiar IMPOSIBIL. asta pentru ca Dumnezeu ii ajuta in primul rand, uneori direct, uneori prin semeni. In primul si in primul rand, sa ne vedem de lupta noastra interioara cu patimile sufletesti si trupesti. Asta e prima prioritate! Daca nu ne dam seama de asta, si sarim direct la lucruri care ne scapa din mana, vom ramane mereu sub aceasta prima treapta. cu buzele vom vorbi, dar cu faptele vom marturisi altceva.
vrei sa inveti copiii? foarte bine, fa-o! nu trebuie neaparat sa le predai religia la scoala, sau in alta parte. daca ajutam un copil nevoias, l-am si "invatat" putin, desi nu e foarte potrivit cuvantul. e mai mult vorba de puterea faptei. fapta si cugetul ar trebui sa fie cat mai unite.
Reply With Quote