Sophia, tu aici te gasesti in eroare:
Citat:
Lareine - tocmai ca trebuie si sa fie interzis sa fie primiti la manastire, pentru ca altfel multi ar da fuga acolo, sa zicem in anumite momente (mai grele ale casniciei, sau mai stiu eu ce probleme) si gata...ar scapa.
Am mai spus: casatoria este in primul rand un juramant in fata lui Dumnezeu. Este mare pacat sa-l incalci.
|
Cum sa fie interzis sa te duci la manastire?!?! ORICE ai fi facut inainte, daca te pocaiesti si spovedesti si te indrepti -- vei fi primit. Nu stiu unde ai auzit tu de regulile alea speciale, ca pana si dintre sfinti au fost, inainte de calugarie, desfranati sau vrajitori, si cu toate acestea, s-au pocait si s-au invrednicit sa ajunga Sfinti.
Si-apoi, de te duci, nu te tunde nimeni calugar imediat, ci dupa un timp mai lung sau mai scurt de vietuire in manastire, tocmai ca sa fie incercat si sa se lamureasca daca e doar o toana de moment sau o nazuinta sincera, existentiala.
Nu uita ca duhovnicii si staretii nu vor calugari pe nimeni doar pentru ca se da acela cu fundul de pamant de ravna, nimeni se face calugar SINGUR, PE SINE, doar pentru ca asa are CHEF si i s-a pus pata.