View Single Post
Vechi 30.01.2010, 17:24:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Andrei, esti cam dur. Or fi si aceste categorii de oameni care intra in manastiri dar sunt si oameni care chiar au vocatie.
Lucrind in educatie, Fani, eu, in timp, mi-am format un "al treilea ochi", si astfel vad multe peste tot, inclusiv prin bisericile si minastirile pe care le vizitez si..., da poate ma exprim mai abrupt, dar eu prefer sa numesc aceasta forma de exprimare,... REALISTA.
Vreau sa-ti spun ca eru vorbesc din experiente directe cu oameni intilniti si in Romania si in America de Nord, nu din presupus. Din principiu nu fac acest lucru niciodata.
Evident ca sunt si oameni care au o chemare catre monahism, dar sunt foarte putini sau , IN TIMP, aceasta chemare sau se ...dilueaza sau se precipita in functie de mediul mai mult sau mai putin monahal in care se formeaza.
Am un baiat aici foarte infocat la vre-o 50 de ani(artist frescar, cantor,hipodiacon, foarte talentat, programator si cu Teologie) care tocmai s-a intors cu coada intre picioare inapoi la slujba lui( sotia nu l-a mai luat inapoi) dupa ce a "testat" citeva luni apele minastirilor din Romania. A avut noroc ca seful lui l-a reangajat.
Se pare ca staretii din Romania nu au treaba cu faptul ca esti CINEVA, ei tot la coada vacii te pun...Este bataie mare pe locurile caldute!
Reply With Quote