View Single Post
  #497  
Vechi 30.01.2010, 18:08:18
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.711
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Noesisaa - ba nu, n-am discutat pana acum intrebarea pe care am pus-o eu: cum a ales Dumnezeu (Fiul) pe apostoli si altii care i-au urmat.

@Lareine - nu judeca nimeni aici alegerea lui Dumnezeu, nu stiu de ce te superi. Intrebarea se referea la discutia anterioara despre sfintenie si cum se ajunge sfant. La aceste criterii ma refeream si eu.
Vroiam sa inteleg cine este chemat sa fie sfant, cine poate ajunge sfant, in acceptiunea lui Dumnezeu.
Pentru ca eu am impresia ca sunt doua variante pentru sfintie: cea a lui Dumnezeu si cea a oamenilor.
Dumnezeu vrea altceva de la oameni, decat vor oamenii de la semenii lor, El vede si alte lucruri mai importante in credinta.
Nu putem sti de ce Dumnezeu il alege pe unul sau pe altul. Nu putem sti poate nici de ce ne alege pe noi pt o anumita treaba, poate doar f tarziu - si poate nu ne alege pentru motive asa de imbucuratoare pt noi, ci cine stie, poate pentru unele slabiciuni.

Sfintii nu sunt la inceput modele de morala si usa de biserica, si de altfel nici pe urma nu sunt in exterior asa cum ni se pare noua ca ar trebui sa fie. Uitati-va si voi la stilul sfantului Pavel, ce se burzuluieste cateodata, ce personalitate are - pun pariu ca daca ar scrie pe forum, multi l-ar clasa drept neortoodox! :-)
Sfintii sunt surprinzatori - ei devin cu adevarat ei insisi. Nu niste modele rigide.
__________________
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)
Reply With Quote