Citat:
În prealabil postat de Fani71
Si de asta ar trebui noi sa ne bucuram, deci? Frumoasa prezicere crestina, n-am ce spune.. Mi se pare de un romanocentrism suspect. Si asta e un fel de mandrie, sa crezi ca ai tai sunt pana la urma cei mai buni 
Eu asa rasplata n-as vrea, daca as fi romanca credincioasa in Romania. Prefer sa spun ca sfantul Pavel: as prefera sa ma pierd eu decat fratii mei.
Chiar a spus parintele Arsenie Boca asa ceva? Poti sa dai sursa, sofia?
|
Eu cred ca am si specificat in postul meu ca noi acum nu judecam ci doar relatam niste intamplari (evidentze) din lumea asta, pentru a trage niste invataminte.
Si nu e vorba de "romanocentrism" ci de "ortodoxo centrism" poate, pentru ca la fel cum Lot s-a mantuit in Sodoma la fel Adam a iesit fiind in Rai, deci la fel vor fi probabil milioane de romani care se vor pierde dupa cum scapa crestinii in Haiti sau alte parti.
Dumnezeu insa "apara mostenirea sa", iar poporul roman a dat multi mucenici si sfinti care se roaga acolo pentru noi (dupa cum spunea insusi parintele Arsenie Boca, ca fiecare neam are in fata Lui Dumnezeu sfintii lui care se roaga pentru neam si ca romanii au dat multi mucenici, inclusiv cei ce s-au jertfit in strada la revolutie si si-au dat sangele ca sa scapam de oprimarea bisericii si a poporului, multi cred ca si-au spalat pacatele atunci, nu mai zic din cei ce-au zacut in inchisorile comuniste torturati fiind), si inca sunt multi ortodocsi in viata care nu ne fac de rusine neamul. Rastalmacirea vorbelor mele o poti face, dar eu iti spun exact ce-am scris.
"eu asa rasplata n-as vrea", am spus eu ca "eu" doresc rasplata asta? Am relatat numai niste intamplari din lumea asta care intamplator sau nu, au de-a face cu pacate mari facute de acele natii, oare de ce Dumnezeu a ars Sodoma si Gomora si nu a ars orase pline de iudei care tineau legea lui Moise intocmai? Si as putea sa dau si alte exemple similare. In lume nu se face dupa cum vrem noi ci dupa cum vrea Dumnezeu.
"as prefera sa ma pierd eu decat fratii mei": in Pateric avva Daniil a vrut tot asa, sa faca un bine si s-a rugat Lui Dumnezeu sa-i dea lui pedeapsa care trebuia sa o aiba un alt frate iar pe acela sa-l miluiasca/ajute, si Dumnezeu i-a spus ca nu ii e aceluia de folos sa fie ajutat, avva Daniil in continuare se ruga, Doamne pedepseste-ma pe mine mai bine, si ce crezi, dupa ani a avut o vedenie cum ca Dumnezeu a venit sa faca dupa cum a fost rugat de avva Daniil, deci a venit sa pedepseasca sufletul avvei, sa-l duca in iad pentru ca acela pentru care se pusese chezas pacatuia si avva Daniil ceruse el plata aceluia, si s-a infrocosat avva si a zis ca si-a pierdut sufletul, si s-a rugat Lui Dumnezeu "iarta-ma Doamne ca n-am stiut", si a auzit un glas ce i-a spus ceva de genul, sa nu ceri niciodata mai mult decat poti duce si nici sa ceri sa schimbi judecata Lui Dumnezeu, stie Dumnezeu judecatile Lui, si asa i-a salvat sufletul. Sf Pavel, era Apostol, si a primit Sfantul Duh de la Mantuitor, dar eu ce putere sa am, si eu ma rog la fel pentru cei din casa mea, dar mai mult nu indraznesc pentru ca eu imi stiu puterile si mai mult nu pot duce.
Si oare i-ar fi ajutat cu ceva pe cei din Haiti daca cutremurul ar fi fost in Romania si s-ar fi pierdut milioane de ortodocsi de pe acest pamant iar ei ar fi continua cu vrajitoriile? Poate doar o rugaciune pentru increstinare care ar putea-o face Romania pentru ei, mai mult nu.
Eu am toate cartile parintelui Arsenie Boca, cumpara "Marturii din Tara Fagarasului", "Alte Marturii din Tara Fagarasului" si "Noi marturii din Tara Fagarasului" si vei gasi acolo ce ti-am spus.
Numai bine.