Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
da, asta cu siguranta. Este totusi posibil ca unii oameni sa inteleaga gresit? Imi tot pun aceasta intrebare. Sunt si barbati care merg la biserica, dar asta nu-i opreste sa-si neaindrepateasca sotia sau copii. (ce-i drept, mai rar). Totusi de unde se trage mentalitatea asta pt ca sunt multe cazuri si nu sunt de ignorat.
|
Nu cred ca din cauza imaginii masculine pe care o folosim pentru Dumnezeu se intampla asta. Nu cred ca ar ajuta daca am folosi imagini neutre sau feminine.
Da, unii il inteleg gresit pe sf. Pavel cand vorbeste despre femeie si barbat, citesc numai partea cu 'femeia sa acsulte de barbat (uitand si: ca Biserica de Hristos) si uita de partea cu 'barbatul sa isi iubeasca femeia asa cum Hristos a iubit biserica, dandu-si chiar viata pentru ea'. (De altfel, ascultarea in acest sens nu este posibila fara dragoste si dragostea fata de ascultare, asa ca un barbat nu ar putea sa ii ceara sotiei lui sa il asculte in sens autoritarist, impotriva vointei ei)
Cred ca problema cu respectul fata de femeie este culturala, nu religioasa.
Crestinismul depaseste de fapt aspectul cultural al relatiei barbat-femeie si propune altceva.