View Single Post
Vechi 31.01.2010, 00:54:13
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Desi apocalipsa e cea mai incifrata si greu de inteles,totusi unele lucruri parca ne suna familiare,ca un deja vu.
Ce mi-a placut mie la descrierea imparatiei Cerurilor e ca " nu soarele si luna o vor lumina"ci dreptatea.Se trece deci de la elementele materiale care dau lumina:soare,luna la ceea ce tanjim de fapt cu toti:si anume dreptatea.Se trece de la materie la spirit.
Se mai spune ca nimic nedrept nu va patrunde acolo,deci nimeni din cei ce fac strambatate pe pamant,nimic necurat in suflete, nu va putea patrunde in Imparatie.Aceasta arata legatura cu viata pamanteasca,doar daca ajungi la neprihanire aici ,in viata aceasta,ai hainele pregatite pentru aceea imparatie a dreptatii .
Se mai vorbeste de cei plansi si chinuiti,care li se va sterge orice lacrima,si care vor fi condusi la pomul vietii.
Desi e imposibil de inteles per ansamblu,si ramane ascunsa,unele pesaje sunt foarte puternice,foarte sugestive ,cum ar fi:cei omorati care stau sub tronul lui Dumnezeu,semnul Fiarei inscris pe brat de care se face atata caz azi,oprirea jertfei neintrerupte,armaghedonul,aparitia Mielului si ruperea pecetilor.

Apocalipsa=aratarea unui lucru ascuns?
"In mana Lui cea dreapta avea sapte stele; si din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri, iar fata lui era ca soarele cand straluceste in puterea lui."
Ce credeti ca simbolizeaza cele sapte stele? Si de ce sabia iesea din gura Lui si nu dintr-o teaca, de la brau, din mana?
Imi cer scuze, dar intotdeauna am fost fascinata de Apocalipsa si am cateva talmaciri, dar as vrea sa cunosc si altele, sa stiu unde gresesc. Multumesc