View Single Post
Vechi 15.03.2007, 12:51:53
ancah
Guest

Implicit

Cozia, in parte imi vorbesti de lucruri pe care nu le cunosc.In ceea ce priveste saracia, ea are rolul ei pe care doar Dumnezeu in intelepciunea Sa il stie in totalitate. Ceea ce stim noi, respectiv eu, este ca saracia doare. Independent de aceasta saracie, Dumnezeu ne-a dat noua credinta ortodoxa, care e mare binecuvantare, caci in ciuda greutatilor, a evenimentelor politice, am ramas ortodocsi, chiar si cei care au in ei doar farama de duh de la botez. Sunt intr-adevar oameni care au ales sectele, dar au facut-o caci comunitatile mai mici ofera o atmosfera mai intima. In plus apartenenta la o grupare religioasa de mai mici dimensiuni decat biserica ortodoxa, ii face intr-un fel sa iasa din anonimat cunoscandu-se intre ei, ceea ce le creeaza si in afara bisericii relatiile necesare pentru supravietuire. Eu pana acum inca nu am auzit pe cineva sa-si faca o relatie pe temeiul ca este ortodox, dar am auzit penticostal ajutand pe un penticostal, baptist pe baptist, etc. Chiar cunosc persoane, care au trecut la baptisti, pentru a se putea descurca in Canada.
Personal cred ca indepartarea de biserica ortodoxa este doar temporara si prin mila lui Dumnezeu vom deveni iar o singura biserica.
Dar pana atunci, Dumnezeu ne incearca credinta prin saracia noastra si a celor din jurul nostru. Desi departe de casa, pot sa va spun ca am trecut prin aceleasi probleme ca si toti romanii din tara, nu numai eu ci si ceilalti romani pe care ii cunosc. Mandria noastra, de care nu eram constienti, a fost zdruncinata din temelii, dar din pacate mai exista inca. Deci planul lui Dumnezeu cu romanii este mai intai de a ne cerne, caci are nevoie de credinciosi pe care sa se bazeze, "caci daca si sarea se strica..."
Si ne incearca atat prin propria noastra saracie, cat si dandu-ne bani si observand ce facem cu ei, cat de milostivi sau cat de egoisti suntem. Viata e o scoala, iar intamplarile zilnice sunt lectii si examene de trecut, unele dintre ele foarte grele. Avand speranta in Dumnezeu, le putem trece cu bine, pentru a obtine ceea ce ne dorim cu totii, mantuirea.
Revenind la intrebarea ta, Cozia, nu cred ca se va schimba ceva fundamental prin inlaturarea saraciei, caci Dumnezeu ne vrea ortodocsi. Am primit prea multe de la ortodoxie pentru a o parasi pentru bani sau avutii. Am fost in insulele Azore si acolo am intalnit o comunitate credincioasa din cauza unei eruperi de vulcan, care a acoperit insula cu 2 m de lava in anul 1556(cca). Dupa catastrofa oamenii I-au promis credinta lui Dumnezeu si se tin de cuvant si azi, desi au intrat in CE, au obtinul independenta administrativa, s-au mai imbogatit, etc.
Zonalitatea joaca intr-adevar un rol, caci apostolii s-au dus la neamuri, fiind opriti a se duce inspre Asia.
Dumnezeu a dat raului doar puteri restranse. Ma gandesc la Biserica "Sf. Sofia" din Istanbul.Au transformat-o in moschee, dar cineva sta de straja acolo, de vreme ce acum e facuta muzeu. Oare cand se va oficia din nou, ca pe vremea Sf. Ioan Gura de Aur? Sa privim cu incredere spre acele timpuri si sa suportam mai bine raul care ne inconjoara.
Reply With Quote