View Single Post
Vechi 31.01.2010, 01:14:12
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Si mie mi-a placut in mod deosebit Apocalipsa.Dar m-a si speriat...
Am spus in postul meu ca sunt unele pasaje foarte puternice,care ne raman,dar si altele ascunse ,care pot insemna orice,si care nu ne e dat sa stim,doar sa speculam
In pasajul pomenit de tine,si tinand seama de context si de alte locuri ,sabia ar fi Cuvantul care a iesit din gura Sa,intocmai ca o sabie a fost acesta.La fel,si Duhul care a purtat acest Cuvant in inimile noastre,taind tot paienjenisul neputintei noastre
Stelele ar putea fi cele 7 biserici sau cele 7 urgii de mai departe.Nu am idee.Iau citatul ca atare ,il tin in mine,si cand se potriveste cu ceva fac asociatii.Cam asa fac eu...

Iti multumesc. Si eu cred ca sabia simbolizeaza Cuvantul. "La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul". Si cred ca era cu doua taisuri, pentru judecarea celor ce au ascultat Cuvantul si a celor ce nu l-au luat in seama. "fata lui era ca Soarele" cred ca simbolizeaza Lumina. Daca la inceput Dumnezeu a facut soarele si luna pentru ca pamantul sa fie luminat, in imparatia cerului va lumina doar slava Domnului. Eu cred ca cele sapte stele (pe care mai apoi Domnul sa spuna ca sunt "ingerii celor sapte biserici") simbolizeaza episcopii bisericilor (parerea mea!). Altii spuneau ca cele sapte stele simbolizeaza Europa (steagul uniunii Europene). Nu stiu...