View Single Post
Vechi 31.01.2010, 11:29:29
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu cred ca din cauza imaginii masculine pe care o folosim pentru Dumnezeu se intampla asta. Nu cred ca ar ajuta daca am folosi imagini neutre sau feminine.
Da, unii il inteleg gresit pe sf. Pavel cand vorbeste despre femeie si barbat, citesc numai partea cu 'femeia sa acsulte de barbat (uitand si: ca Biserica de Hristos) si uita de partea cu 'barbatul sa isi iubeasca femeia asa cum Hristos a iubit biserica, dandu-si chiar viata pentru ea'. (De altfel, ascultarea in acest sens nu este posibila fara dragoste si dragostea fata de ascultare, asa ca un barbat nu ar putea sa ii ceara sotiei lui sa il asculte in sens autoritarist, impotriva vointei ei)
Cred ca problema cu respectul fata de femeie este culturala, nu religioasa.
Crestinismul depaseste de fapt aspectul cultural al relatiei barbat-femeie si propune altceva.
Crestinismul este o religie a dragostei si egalitatii, dar din pacate cultura noastra a suferit influiente si din alte directii... poate ca din cauza asta. Totusi nu doar noi, ci majoritatea tarilor au fost contaminate de "virusi" de genul acesta, babilonieni as spune eu, care sunt tocmai din cauza lipsei de credinta in Dumnezeu.
Chiar ma gandeam ca feminismul, care se manifesta acum din ce in ce mai mult, vine tocmai din revolta impotriva acestor nedreptati care s-au acumulat si acum dau pe dinafara. Sa speram ca aceste crize vor trece repede si se va ajunge totusi la echilibru. Traim vremuri destul de dificile dupa parerea mea, este o criza spirituala globala si este nevoie sa fim bine ancorati in credinta ca sa nu ne pierdem.
Reply With Quote