Subiect: Cum sa ne rugam?
View Single Post
Vechi 31.01.2010, 19:16:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
cristianvisan
Ai putea sa ne zici cum te rogi?Din mesajul tau se pare ca nu citesti rugaciuni din carti.Ce rol are cea ce simti in rugaciunea ta ?
Cristiboss - Nu cred ca a vrut sa arate cat de mult se roaga,ci a dat un exemplu ce anume rugaciuni foloseste.Caci de multe ori m-am rugat sa imi zica cineva ceva concret,si nu spuneau din smerenie .Ei ,iata ca el a zis ceva concret,cum se roaga in viata de zi cu zi,chiar cu pretul de a parea laudaros,fata de altii care nici macar un Tatal nostru nu putem sa zicem .
Multumesc cristi (amnadoi).
Din păcate , forumul prin însăși natura lui ne îndreaptă mai mereu spre Slava Deșartă ! Nu putem discuta, aici , la infinit la general, sau doar dând citate, sau dând link-uri, ci , sunt multe frământări, întrebări ,ce cer răspunsuri concrete . În mod firesc și normal , nu avem voie să spunem cât ne rugăm, cum ne rugăm, cum și cât postim, cât de smeriți suntem, cât de păcătoși , ce bucurii avem, ce necazuri ne frământă, etc, pentru că mai toate duc la Slava Deșartă despre care am discutat la Topicul Pocăința de nenumărate ori. Da, Slava Deșartă este până la urmă opusul SMERENIEI și nu asta dorim. Dar forumul prin însăși discuțile interminabile uneori, ne împinge spre această SLAVA nedorită ! Spunea undeva Vasile cel Mare cam așa :degeaba postesc dacă spun că postesc, cât postesc, cum postesc, de ce postesc. . .și exemplele pot continua. Da, Smerenia cere tăcere și mai mult faptă, ori tăcerea aici , pe forum, cu greu, dacă nu imposibil se poate realiza. Credința nu o ținem pentru X sau Y și mai ales pentru fală, crdința e liber consimțită și are la bază și în componenta ei multă dragoste, Dragoste de Dumnezeu ! Dar iată, cum Slava Deșartă din nou a apărut . . .Acesta este principalul dezavantaj al unui forum :trăncăneala -Slava Deșartă . . .Dumnezeu să ne ierte pe toți !