Elena parerea mea este ca in astfel de situatii,daca discutia va fi libera atunci cu o baza de informatii pe care sunt sigura ca o ai, va trebui sa vorbesti exact asa cum simti.
Nu are sens sa-ti incarci memoria acum,cu putin inainte de emisiune citind tratate interminabile despre acest subiect. Informatii scurte,la obiect,convingatoare si cu trimiteri exacte gasesti in Invatatura de credinta crestin ortodoxa, in Liturgica pr.Ene Braniste si chiar pe net,cautand pe google...sfatul meu este sa nu te afunzi si sa nu intri in panica...
Important este sa-ti faci un plan de discutie tinand cont de intrebari iar discutia sa decurga continu...nu ceva de genul am raspuns la prima intrebare si acum urmeaza a doua...stii foarte bine ca tu trebuie sa scoti putin in evidenta DIFERENTA postului ortodox fata de postul altor culte si chiar religii si MOTIVATIA lui argumentand de ce ortodoxia a pastrat acest tip de post iar pt asta va trebui sa faci un mic istoric al notiunii de post,cand si cum a aparut,cum a evoluat in timp si unde a ajuns la ora actuala....apoi poti vorbi despre rezultatul postului ca finalitate in actul mantuirii din pct de vedere spiritual si din pct de vedere anatomic finalitatea strict fiziologica la care poate ajunge corpul uman prin mentinerea sanatatii...
Nu stiu daca ti-am fost de folos,chiar nu stiu acum ce sa-ti mai scriu... dar nadajduiesc ca Maica Domnului va fi cu tine daca ii vei cere ajutorul.
Sa te lumineze Dzeu si sa-ti dea cuvintele cele mai potrivite pt a exprima importanta postului ortodox din toate pct de vedere.
|