Citat:
Homosexualii nu se simt bine ei insasi in pielea lor.
|
Probabil ca este adevarat in cazul unora, dar senzatia de "bine in pielea ta" ti-o dau in mare masura cei din jurul tau. Daca traiesti ostracizat si marginalizat de societate, pentru simplul fapt ca te-ai nascut intr-un fel sau altul, e normal ca nu te simti bine in pielea ta. Din punctul asta de vedere, un homosexual olandez nu e in aceeasi situatie cu unul roman, iranian sau chinez.
Citat:
Trasaturile de caracter care ii deranjeaza si le fac viata grea celorlalti membri ai societatii, nu ar trebui sa se manifesta nu crezi?
|
Care ar fi acele trasaturi, mai exact? Eu cunosc homosexuali, si pana sa aflu ca sunt homosxuali, crede-ma, nu mi-as fi dat seama. Majoritatea par "normali", si majoritatea nu se lauda cu asta, pentru ca stiu foarte bine in ce societate traiesc. Tu chiar crezi ca cei pe care ii vezi la gay parade sunt reprezentanti pentru comunitatea gay? Te asigur ca sunt multi homosexuali care sunt la fel de deranjati de paradele alea in aceeasi masura ca si tine.
Nu inteleg cum homosexualii fac altora viata grea. Ah, ca esti homofob si, odata ce ai aflat despre colegul tau de birou ca e homosexual si ai o problema cu asta, inteleg, dar e problema ta, nu a lui. Ciudat e ca, in multe dintre cazuri, nu aveai nici o problema cu el inainte de a afla ca e homosexual.
Citat:
Uite ma gandesc la un exemplu, masculii xyy(si ei o minoritate ca si homosexualii). Ca si ei manifeste trasaturi de caracter daunatoare celorlalti: predispozitia spre un comportament antisocial.
|
Nu cunosc multe despre subiect, dar ma documentez si revin. Inca ceva: ce intelegi prin comportament antisocial?
Citat:
Nu voi plati bani pentru homosexuali sau avorturi.
|
Sincer, as fi mult mai multumit sa le dau lor bani, decat sa mai pun umarul la parvenirea vreunui politician roman care se intampla in mare parte pe banii mei, intr-un fel sau altul.
Citat:
Cei care fac avorturi mai bine s-ar abtine de la sex, si s-ar dedica pentru o activitate mai spirituala.
|
Generalizarile sunt nu numai neechitabile, dar nici nu ajuta discutia. Sunt o multitidine de cazuri care duc la avort, si sexul "nebun" nu e singurul.
Observ, de altfel, ca generalizezi. Legea respectiva, daca va fi adoptata, se va referi la transsexuali, nu la homosexuali. Cele doua multimi nu se suprapun in totalitate.
Citat:
Stiinta este un paleativ care se invoca destul de des pe forum. Doar ca, pentru ca demersul sa fie unul corect d.p.d.v. stiintific, trebuie respectate regulile cunoscute: este necesara o anumita expertiza in domeniul respectiv, sustinuta de lucrari reprezentative, citate in cursul argumentatiei, din cele cu factor de impact semnificativ pe respectiva problematica; cam asa se face stiinta adevarata. In plus, rigoarea si concizia sunt lucruri esentiale in exprimarea stiintifica, formularile generale, neargumentate (de tipul 'cred') fiind mai curand din zona 'datului cu presupusul'.
|
Perfect de acord. Apropo de subiectul despre care discutam, se cam stie, sustinut de date solide, ca homosexualitatea nu e nici boala, nici alegere, si ca nu se poate vindeca.
Aici ma refer la ce sustine stiinta, nu popii evanghelici din State, care vindeca pe oricine de orice pentru pretul corect.
Citat:
Cat despre situatia oferirii de gablonturi de catre 'conquistadori' populatiilor de bastinasi, aceasta este oarecum de domeniul trecutului ... populatii indigene necunoscute sunt tot mai putine.
|
Pe asta, sincer, nu am inteles-o.