Blestemul
A blestema este un pacat mare.Pr.Cleopa a scris o carticica despre blestem.U n sfant spunea ca atunci cand cineva a blestemat,mai ales copiii sai si se duc la moastele unui sfant,chiar de nu poate vedea,sfantul nu-i da binecuvantare din racla,se intoarce intr-o parte.Suntem prea pacatosi sa vedem asta ,dar trebuie sa credem ce scriu cartile sfinte.La sfantul Maslu ,chiar se zice:''DE AI BLESTEMAT SAU PE TINE TE-AI BLESTEMAT''...DECI NECAZUL CE-L AI POATE FI SI DE PE URMA UNUI BLESTEM.Exista si rugaciuni de dezlegare de blestem,de iertare cu pocainta.Cine are obiceiul sa blesteme nu are voie sa citeasca psalmul 108 ,caci cade pe el:acolo scrie sa-ti arda casa,copiii sa se nenoroceasca,etc.Daca la nervi ai zis un blestem,trebuie repede sa te rogi serios de iertare si sa te spovedesti .O cunostinta de a mea si-a blestemat baiatul ,la nervi,caci ea era batrana si el nu prea da pe la ea.Era credincioasa,dar a gresit.S-a dus a doua zi si s-a spovedit,i s-a dat canon de rugaciuni si a platit pacatul 7 luni:ataa a durat pana ce baiatul a venit pe la ea sa vada ce mai face.Chiar daca copiii se poarta urat ,nu trebuie blestemati.In blestem:jumatate cade pe cel ce a blestemat,jumatate cade pe cel blestemat,asta o explica si pr Cleopa.Am avut si eu acest prost obicei pacatos ca la nervi sa zic multe,dar m-am lecuit de mult,de cand am stat de vb cu preoti si am citit mult.Am patit multe in viata,dar cand esti tanar nu analizezi sa vezi din care pacate ti se intampla rele.Acum ma strange in spate cand aud pe cineva blestemand sau blestemandu-se,caci stiu ca SIGUR va pati ceva,candva,daca nu se caieste strasnic.Caut sa explic fiecaruia si ma bucur cand aud ca cineva a parasit acest pacat mare.Prin blestem,pui diavolul sa faca un rau tie sau altora si daca nu te caiesti,spovedesti,atunci el va pleca sa faca ce ai zis.Un preot mi-a zis odata cand l-am intrebat daca pot citi psaltirea pt un dusman de al meu,mi-a zis sa nu o citesc daca am ura pe el sau i-am facut si eu rau,cu vorba ,fapta caci va cade si pe mine,si pe el.Te poti ruga doar respectand porunca iubirii aproapelui:de luminarea si indreptarea lui.Nu poti zice:Doamne,bate-l!caci atunci te bate si pe tine ,ca nu ti-ai iubit aproapele,nu i-ai dorit pocainta.Chiar daca ne vine greu uneori sa suportam rautatile unora,daca am facut acest pacat sa ne caim repede ,si sa ne rugam de trezirea celor in cauza.Cunosc o gramada de exemple din viata mea si a prietenilor de efectul blestemelor necaite,dar nu-mi permite spatiul.Aveti grija si pocaiti-va de un asa pacat.Eu am facut-o de mult timp
|