View Single Post
Vechi 15.03.2007, 20:23:09
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Am incercat sa mi imaginez ce ar trebui sa faca BOR ca sa putem spune cu totii Ura, felicitari etc si mi-am dat seama ca nu stiu cine este acest BOR care se incapataneaza sa nu se implice social ! Ar trebui episcopii sa aiba juma de norma la un centru de batrani? Ar trebui preotii sa elaboreze niste proiecte PHARE sau cum?

Fiecare tip de organizatiei e cu treaba ei iar rezolvarea problemelor sociale revine in primul rnad institutiilor publice si ONGurilor acreditate in acest sens. Actele de caritate
sau alte forme de implicare ar trebui promovate de reprezentantii BOR dar implementarea lor tine mai mult de credinciosi Acestia sa dea dovada de mai multa implicare. Biserica ar putea oferi cadrul sa fie liantul care sa faca posibila intalnirea mai multor oameni cu initiativa si care doresc sa se implice.

La mine in oras preotii din cartiere sunt parteneri in diferite proiecte ale unor ONG uri. Biserica are o fundatie care desfasoara proiecte diferite, Biserica se implica si in actiuni culturale si stiintifice. Este prezenta prin reprezentatii sai in caminele de batrani sau centre de plasament. Deasemenea studenti la teologie sau la alte facultati din ASCOR au o activitate destul de intensa. Faptul ca aceste lucruri nu apar la stiri nu insemna ca ele nu se petrec. Poate ca BOR nu trebuie sa promoveze felul in care se implica social ci poate cei care isi pun asa intrebari inainte de a da un verdict ar trebui macar ca bun simt sa se informeze. Este suficient sa cauti pe internet si gasesti imediat
Reply With Quote