Citat:
Īn prealabil postat de sisu
amarius, nu inteleg care-i treaba cu Gen.2-5, cred ca e o confuzie.
Numele Iehova vine de la tetragrama YHWH care inseamna "cel ce face sa devina".
|
Asta -"cel ce face sa devina"- cred ca este in Biblia lui Rotherham, si este gresit, dar nu asta-i problema.
Confuzie nu este ci in traducerea Cornilescu este la Gen. 2-5, iar in altele 2-4, Jehovah Elohim, yeh-ho-vaw el-o-heem,...
Citat:
Īn prealabil postat de sisu
Evident ca si printre martori sint si fanatici si mai puti scoliti etc, cum de fapt exista in toate formele de religie.Dar martorii nu ar trebui sa fie violenti nici macar in vorbire.
Iar de "prinderea emotionala" martorii n-ar trebui sa minta, aceata fiind o unealta specific Satanei.
Eu studiez biblia cu ei de vre-o 10 ani si sint devenit proclamator (botezat) de vre-o 3 dar n-am auzit nici-odata chestia ca Isus ar fi proroc.Asta zic musulmanii.Isus este fiul lui Dumnezeu.POate martorul ala avea idei personale sau asa era acum 15 ani.Intretimp s-au mai schimbat lucrurile.
|
Sisu, asta era acum mai bine de 15 ani, am stat cu ei la discutii vreo trei luni, deoarece am crezut ca sunt crestini, adica il au pe Isus ca Mantuitor in toata plinatatea Lui, (deoarece nu am gasit biserica crestina ortodoxa in Belgia, dar pana la urma am cunoscut o adunare crestina de la penticostali cred) ... si era un batranel la vreo 60 de ani si o fatuta tinerica, violent in vorbire (scuze nu gaseam cuvantul potrivit dar si violenta verbala este o actiune cu putere care nu da libertate in gandire) probabil autoritari ar fi cuvantul, fara a lasa o discutie sa fie dezvoltata.
Poate tu nu ai avut nevoie de a-ti da seama ca esti prins emotional, deoarece nu le-ai dovedit contrariu.
Dupa ultima discutie cand au vazut ca Isus este ptr. mine D-zeu, sa stii ca nu ma salutau apoi si chiar intorceau capul cand ma vedeau, si are dreptate Mihai07, nu mai stau de vorba cu cei ce refuza credinta lor.
La fel am patit dupa o discutie cu doua fete (de la martorii Lui Yehova) si cunoscute din copilarie, dupa ce le-am explicat acelasi lucru despre Isus, de atunci intorc privirea cand ma vad. Sa stii ca nu stau in salutul lor dar educatie au pana la punct, cand considera ca nu se mai poate face nimic din punctul lor de vedere. Si asta pana in ziua de azi, merg sucite de cap, si la propriu si la figurat.
Ce lucruri sa se fi schimbat nu inteleg. Deoarece Isus a fost si ramane acelasi, eventual doctrina, desi nu cred.